Община Дупница връща 2 000 000 лв. по европроекти

4389
Община Дупница връща 2 000 000 лв. по европроекти

Община Дупница ще трябва да връща пари по европейски проекти, съобщи председателят на ОбС Дупница Ивайло Константинов, предаде БЛИЦ.

Председателят на ОбС Дупница Ивайло Константинов огласил скандалната информация днес с уговорката, че случаят ще бъде разследван.

Почитатели на Хари Потър ще се съберат за втори път в Дупница

За втори път ще се съберат в Дупница феновете на Хари Потър. Това ще стане на 7 януари /събота/ от 12.00 ч. Домакин на събитието е библ...

Той уточни, че става въпрос за минимум 2 млн.лв. но засега Константинов не конкретизира за кои проекти става въпрос, тъй като са възложени допълнителни проверки. Сумите получени като аванс, не са изразходвани по предназначение, а са харчени за други дейности.

Досега е установено, че липсва документация по голяма част от проектите. Константинов изрази съмнение, че протоколи от заседания на общински съвет са фалшифицирани.

Всички данни предстои да бъдат изнесени скоро, заяви председателят на местният парламент. Той допълни, че ще се търси отговорност от лицата виновни за неправомерно усвоените средства.

Отговорност ще се потърси и от хората позволили сключването на сделката с „Панел груп“. Константинов заяви, че до този момент няма ясен отговор от никого какъв е смисъла на цялата тази сделка, която той нарече “пладнешки обир“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com