Обвиняват депутат от НФСБ в заплаха и нападение

3017
Обвиняват депутат от НФСБ в заплаха и нападение
Снимка: БГНЕС

От движение "Възражданe" поискаха оставката на депутата от "Обединени патриоти" Йордан Апостолов.

Според партията Апостолов е нападнал местен земеделски производител в добричкото село Славеево.

Патриотите: Обсъждането на оставки не е кредо на този парламент

„За мен обсъждането на оставки не е кредо в момента на този парламент”, каза депутатът Йордан Апостолов от Патриотичния фро...

Заради проблем с отпадните води на съседния рибарник, собственост на депутата Йордан Апостолов, земеделецът Евгени Минчев е извикал миналата седмица екип на Екоинспекцията във Варна на проверка, заради която той, по думите му, е бил нападнат и заплашван:

"В следващия момент, в който вече видях, че нещата загрубяват, се обадих на 112. Обезателно ще го съдя."

Инцидентът се е случил на 27 август. По думите на Минчев обаче напрежението между него и депутата датира от години. „Поне от три години има косвен и пряк тероризъм от фирмите на Апостолов върху мен", оплака се потърпевшият и припомни случая от 4 февруари тази година, когато в неговия стопански двор избухна пожар, в който загинаха 44 крави, 3 телета и бяха унищожени 200 бали фураж, 300 метра покривна конструкция и трактор.

Според разказа му, отпадните води от рибарника на депутата, се изливали често в съседните имоти. За поредния случай на наводнение Минчев подал сигнал до РИОСВ-Варна. По време на проверката от страна на инспекторите, депутатът дошъл на мястото и започнал да заплашва Минчев. "Ще те закопая и никой няма да те намери", с тези думи според земеделеца Апостолов публично го заплашил.

НФСБ остава във властта, но обвини Борисов, че управлява еднолично (ВИДЕО)

НФСБ остава във властта, но ще гласува против оставките на министрите Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. Това заяви пре...

Народният представител посегнал и физически на Минчев като скъсал фланелката му. След подаден сигнал на тел. 112 дошли полицаи и депутатът коренно променил поведението си, разказа още Минчев. Резултатът от проверката на РИОСВ – Варна обаче и до момента не бил известен на потърпевшия.Той бе категоричен, че ще търси правата си по съдебен път.

Пред медиите Костадин Костадинов - председател на ПП „Възраждане” обяви, че за случая вече е сезирана Софийска градска прокуратура, където ще се извърши проверка заради имунитета на депутата.

Самият Йордан Апостолов коментира пред БНР, че подобен инцидент не е имало и че по-скоро става въпрос за политически манипулации.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com