Очаква се повишаване на нивото на някои реки, предупреждава МОСВ

8184
Очаква се повишаване на нивото на някои реки, предупреждава МОСВ
Снимка: Община Видин

 

Вероятни са повишения на речните нива в Източнобеломорския и Западнобеломорския басейни. За това предупреждават от пресцентъра на Министерството на околната среда и водите.

По данни и прогнози на Националния институт по метерорология и хидрология (НИМХ)при БАН днес ще се увеличава притокът към устията на реките.

МОСВ: Има опасност от внезапни наводнения

Валежите ще обхванат цялата страна. Обявен е оранжев код за обилни валежи за 3 септември в седем области: Видин, Монтана, Враца, Лове...

Очакват се по-съществени повишения на нивата на следните реки: В Източнобеломорския басейн - река Марица в горното течение и притоците ѝ Стара река, Крива река, Яденица, Чепинска.

 

Според прогнозите на системата за ранно предупреждение при наводнения се очаква водните количества в река Марица при Харманали и Свиленград и в река Сазлийка при Гълъбово да се задържат до праговете за предупреждение.

За западнобеломорски басейн предупрежението важи за река Места в горното течение и притоците ѝ Бела Места, Черна Места, Белишка, Вотрачка, Коница, Бистрица. Така също и за горното течение на река Струма и притоците ѝ р. Рилска, Цапаревска река, река Лебница, река Бистрица, река Струмешница.

Риск за тревога на р. Марица при Свиленград

Обявен е оранжев код - "Риск за тревога" на р. Марица при Свиленград, съобщава Министерството на околната среда и водите /МОСВ/. Ситуа...

Снимка: Архив

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com