Огнян Минчев: Заради #MeToo да наемеш жена вече е риск

1444
Огнян Минчев: Заради #MeToo да наемеш жена вече е риск
Снимка: БГНЕС

Бизнес в ерата #MeToo: "да наемеш на работа жена днес е риск с много неизвестни". "Не вечеряйте с колежки. Не сядайте до тях по време на полет. Наемайте стаи в хотел на различни етажи. Избягвайте срещи "тет-а-тет", заяви политологът Огнян Минчев: И допълни: 

"Какво да посъветваме самите себе си? От много години съм привърженик на американските ценности - в политиката, в обществения живот, в културата на общуване... Това, за което пишем днес е една вълна от нелепост, която ще отмине заедно с радикализацията на побеснялата левичарска политическа култура в Америка и в западна Европа. Всяко чудо за три дни... На българското общество е необходим бърз цивилизационен процес за усвояване и прилагане на правилата за възпитано обществено поведение. Огромен брой наши сънародници/чки и съграждани/нки са автентични простаци/простакеси, които се държат в семейството и в обществото по начин, който пряко им диктува примитивната им природа. Отношенията между мъже и жени често стават жертва на просташко поведение - както от страна на мъже, така и от страна на жени. Животът е толкова по-хубав, колкото по-възпитано и усмихнато се отнасяме един към друг.

Тръмп ожали младите мъже в САЩ заради кампанията срещу сексуалния тормоз

Президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп е на мнение, че движението #MeToo е създало непоносимо положение за младите мъ...

Тази истина се култивира в Европа в продължение на векове - от минизингерите в ранното Средновековие, през любовното изящество на Ренесанса, през издигането на човека в култ от Просвещенския хуманизъм... Ние късничко тръгнахме по този път и не сме го извървяли дори и до половината - поне някои от нас. Но нека бъдем наясно - да извървим пътя към обществено възпитание и галантност в никакъв случай не означава да затанцуваме под музиката на #MeToo и подобните нему идиотщини на постмодерна. (Припомнете си "Криворазбраната цивилизация".) Някои това искат - видяла жабата, че подковават вола и вдигнала крак. На нас ни е необходима цивилизованост, възпитание, уважение към човека без разлика на пола му, статута му или произхода му. Дайте това да постигнем - дотогава, току виж, #MeToo се преместило в музея на постмодерния авангардизъм, а Америка и Западът - дай Боже - да са се центирали около ценностите на собственото си хуманистично наследство."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com