Огромно задръстване на границата ни с Гърция при "Маказа"

12096
Огромно задръстване на границата ни с Гърция при "Маказа"

Стотици автомобили образуваха дълга колона по международния път за Гърция през Маказа, напредването е със сантиметри на час.

Това сигнализираха за БГНЕС, пътуващи към съседските плажове, изнервени от особено забавеното преминаване, както и от твърде мудния граничен контрол.

Огромни задръствания на изхода на София в посока АМ "Тракия"

Ужасяващи задръствания са се образували на изходите на София в посока магистрала "Тракия", предаде репортер на БГНЕС. Колоните от изне...

Кола на Пътна помощ е пристигнала на трасето с чакащите, отправила се към ГКПП и бързо се е върнала. Негодуващите отпускари смятат, че аварийният автомобил дежури заради опасността от инциденти на пътя. Има и други версии според тях – че умишлено се бави пропускателният контрол, за да се отказват и да лишат гръцките плажове от присъствието си, какъвто апел неотдавна отправи премиерът Бойко Борисов. Други подозират, че заради фалшивата тревога около засечените ислямски джихадисти на нашата територия е разпоредено повече от щателно проверяване на колите и пътуващите в тях.

Повече от 2 часа висим на пътя, заради завоите е невъзможно да се види на какво разстояние сме от пункта или докъде стига опашката, но има нещо гнило в този понеделник, заяви по телефона Богдана Л. от София. Тя каза, че повечето от автомобилите в образувалата се колона на пътя са с румънска регистрация.

"Добрахме се до пункта на връщане от Гърция и чакахме точно 2 часа и 4 минути. Беше някакъв ад, тунелите са 5, опашката се точеше между третия и втория. Гръцки служители предупреждаваха всички да намалят скоростта. Един час ни беше нужен, за да изминем разстоянието от 350 метра от предпоследния тунел до този преди пункта, който е на 4 км от него. В последния тунел нерваците шофьори надуха клаксоните, а вътре кънти страховито.

Три часа да пъплиш по пътя, за да изминеш 5-6 км до границата си е тежко изпитание", разказа пред кореспондента на БГНЕС от Кърджали Валя С. Самата проверка отнемала буквално минути, но автомобилите, превозващи деца и тези с румънска регистрация са били подлагани на дълъг и щателен контрол. Снощи на два пъти специализирани гръцки автомобили профучали към ГКПП, вероятно са осигурили допълнителни митничари заради невиждания трафик в двете посоки.

Задръствания в центъра на Варна заради ремонти

Центърът на Варна е блокиран от ремонтни дейности, предава БГНЕС. В морската ни столица в момента се работи по три булеварда едновреме...

В разгара на лятото километричните автоколони към и от Гърция станаха обичайна гледка около ГКПП Маказа-Нимфея, тъй като международният път е най-пряката връзка с Беломорието. За денонощие през пункта броят на преминаващите коли надхвърля 10 000. Регионалният директор на "Гранична полиция" в Смолян Петко Рабишев отказа да разкрие дали има ново специално разпореждане за контрола по границата заради повишена опасност от тероризъм, но уточни, че има засилени мерки за сигурност, а това било по принцип. Изпълняваме, каквото ни е разпоредено, заяви той и допълни, че проблеми с бавното придвижване има и на ГКПП Кулата-Промахон.

Властите в Кърджали отдавна преговарят за разширяването на пункта при Маказа, както и за отпадането на ограниченията за преминаване на големи автобуси и тежко-товарни камиони. Засега се пропускат само леки автомобили, а пътят дори не е магистрален и въпреки това в рамките на 2 г. бе подложен 4 пъти на ремонти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com