Около 70 000 гръцки туристи се очакват у нас за празниците

14220
Около 70 000 гръцки туристи се очакват у нас за празниците
Снимка: Actualno.com

Около 70 000 са гръцките туристи, които ще преминат границата по празниците, каза Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценка в туризма.

Гърците ще посетят Сандански, Банско, Добринище, Разлог, в този район ще бъдат най-много, и по-малко към Пампорово, Чепеларе, Смолян, но и там ще има посетители от Гърция. Предишни години в подобни такива не дълги периоди, са преминавали от порядъка на 50 000 гърци. От Румъния очакваме подобно число, в порядъка на 60 000 румънци да прекарат в България Великден и Гергьовден. Румънците главно ще бъдат в Северна България Албена, Златни пясъци и в Южна България в Слънчев бряг, каза Румен Драганов, цитиран от Фокус.

Британски туристи се загубиха в Пирин

Планински спасители откриха двама изгубили се в Пирин британски туристи, съобщи бТВ. Издирвателната акция е продължила повече от пет ...

„Тази година имаме съвпадение на Православния и Католическия Великден, което от своя страна, обуслови интереса на чужденците, главно от Централна Европа, Италия и Испания, да посетят България по време на Православния Великден, който те намират за изключително интересен. Това съвпадение предизвика по-голям интерес от Европа към Източното Православие, отколкото в обратната посока. При католиците, по принцип големият празник е Рождество Христово, Коледа, и е изключително интересно да се наблюдава, докато при Великден, изключително интересен е източноправославният, това, което се случва в България, Гърция, Македония”, обяснява Румен Драганов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com