Осигурени са 950 хил. лв. за ремонта на пътя до Банско

12568
Осигурени са 950 хил. лв. за ремонта на пътя до Банско
Снимка: БГНЕС

950 хиляди лева са осигурени за ремонт на авариралия участък от пътя Симитли-Банско. Новината потвърди областният управител на Благоевград Димитър Димитров.

Средствата се отпускат от републиканския бюджет с решение взето днес на заседание на Министерския съвет, уточни областният управител.

Светофар ще регулира трафика по срутилия се път към Банско

Със светофарна уредба ще се регулира движението при 15-ти км от път ІІ-19 Симитли – Разлог в близост до село Градево. Тя ще бъде ...

Второкласният път е единствената транспорта връзка, свързваща общините Разлог, Банско, Добринище, Белица и Гоце Делчев, както и населените места в тях, с областния център Благоевград. Той е и най-пряката и удобна връзка, свързваща Северна, Северозападна и Западна България със зимните ни курорти в Пирин, обясняват от пресцентъра на МС.

На 1 ноември (събота) започна ремонтът на проблемния участък, който се намира малко преди прохода "Предел". Там преди две седмици падна подпорна стена и впоследствие откъсна част от пътното платно.

Спешно от Агенция "Пътна инфраструктура" възложиха обследване на терена и изработване на техническо задание, информира БНР.

Решението на експертите е изграждането на пилотно-анкерна конструкция, която предвижда пробиване на 120 отвора, през един метър с дълбочина 9 метра и ширина 40 сантиметра, които ще бъдат запълнени с бетон и арматура. Ремонтът на пропадналия участък се извършва от пътноподдържащата фирма и трябва да приключи до началото на месец декември.

Движението между Симитли и Банско е силно затруднено

35-метровата подпорна стена пропадна и откъсна едната лента на пътя между Симитли и Банско. Високата 5 метра подпорна стена е рухнала ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com