От МВР призовават за повече внимание при използването на газови бутилки

10410
От МВР призовават за повече внимание при използването на газови бутилки
Снимка: Getty Images/Guliver

Един човек е загинал а седем са ранени при инциденти с газови уреди само през последните три дни. Заради зачестяването на подобни случаи от МВР призовават за повече внимание при използването на газови бутилки.

От Главна дирекция "Пожарна безопасност" съобщават още, че пълненето на битови бутилки от автогазстанции е опасно за живота на тези, които ги ползват. Това е така, защото често в практиката, поради липса на съоръжения, следящи за правилно и достатъчно напълване на битовите бутилки те се препълват с повече газ, отколкото позволяват възможностите им. От пожарната допълват, че стандартите за безопасно напълнени бутилки изискват количеството газ да бъде максимум до 80% от капацитета на бутилката.

Газова бутилка унищожи апартамент в Шумен

Взрив на газова бутилка с последвал пожар по чудо се размина без жертви в Шумен, съобщи БГНЕС. Инцидентът стана малко след 7,00 часа т...

Другите препоръки са хората да не ползват стари, напукани и повредени маркучи или такива с дължина над 1 метър и половина, както и прегънати или с липсващи скоби. Никога бутилките, напълнени с пропан-бутан да не се съхраняват и експлоатират в близост до източници на топлина.

Ако хората усетят мирис на газ, трябва да проверят дали са затворили добре винтила на бутилката и ако е отворен да опитат да го върнат в първоначалното му положение. Незабавно трябва да бъде уведомен и диспечерът на телефон 112.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com