От Външно препоръчват да избягваме пътувания до Ерусалим

3410
От Външно препоръчват да избягваме пътувания до Ерусалим
Снимка: Getty Images/Guliver

Препоръчва се на българските граждани, краткосрочно пътуващи до Израел по неотложни причини, да се регистрират на интернет страницата на МВнР или да предоставят координати за връзка на посолството на Република България в Тел Авив.

Израел строи пропускателни пунктове в палестинския Източен Ерусалим

Израел започна строежа на контролно-пропускателни пунктове в палестинските области на Източен Ерусалим заради драстичното увеличение н...

От Министерството на външните работи препоръчват на българските граждани да се въздържат от пътувания до Ерусалим.

"Категорично се препоръчва на българските граждани да се въздържат от пътувания до Ерусалим, особено в т.нар. „Стар град", както и да се избягват и други туристически дестинации в страната и в Западния бряг", се казва в съобщение, публикувано на страницата на Външно министерство.

За българските граждани, които са на израелска територия, се препоръчва да избягват пътувания с градския транспорт и да посещават публични места, на които се събират голямо множество от хора, поради потенциална опасност от стълкновения и терористични атаки, отбелязват от МВнР.

Българските граждани, пребиваващи в Израел, следва да се въздържат от пътувания до граничните на Израел райони с напрежение - най-вече по границата с Газа, но също и в граничните райони със Сирия и с Ливан. Съществува потенциална опасност от спорадичен ракетен или друг обстрел срещу израелска територия, като вече са регистрирани няколко такива инцидента.

Нови сблъсъци край Храмовия хълм в Ерусалим

Спорадични стълкновения имаше и днес край Площада на джамиите в Ерусалим, предадоха Франс прес и БТА. Палестинци се опитаха да попреча...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com