Отново никой не може да преброи протестиращите в София

17608
Отново никой не може да преброи протестиращите в София

Колко на брой са протестиращите и тази вечер в София? Официален отговор на този въпрос отново няма, но според преценки на Канал 3 говорим за поне 40 хиляди души.

За 11-ти пореден ден протестът протича мирно, не са отчетени никакви инциденти. Пред Народното събрание остава за трети пореден ден палатковия лагер, където се събират подписи промяна в Изборния кодекс и оставката на Пламен Орешарски. В интервюта пред различни медии повечето протестиращи твърдят, че няма да се уморят и ще са на улицата, докато правителството не си тръгне.

Протестите не стихват, Волен Сидеров призовава да няма език на омраза

За единадесети пореден ден хиляди протестиращи излязоха на площад "Независимост" в София, за да извикат "Оставка" под прозорците на М...

В събота, 22 юни, пред Народното събрание един от протестиращите беше сложил маска на Сергей Станишев и непрекъснато викаше към множеството: „Уморени ли сте, уморени ли сте? Тръгвайте си, отивайте си”. Това продължи над един час.

Иначе в другите градове в страната ентусиазмът от столицата липсва. В Пловдив хората изглеждат най-активни – около 1000 души и днес блокираха бул. „Шести септември” и бул. „Цар Борис Трети Обединител”. Във Варна имаше само около стотина души, след като морската ни столица беше пример в зимните протести. В Бургас протестиращите бяха дори по-малко – между 30 и 50 души, които с големи плакати призоваваха града „да се събуди”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество