Отпадането на епископ Борис за митрополит на Варна е добра новина, казва психолог

22055
Отпадането на епископ Борис за митрополит на Варна е добра новина, казва психолог
Снимка: БГНЕС

Вчерашният втори избор на кандидати за Варненски и Великопреславски митрополит е една добра новина. Това заяви психиатърът Николай Михайлов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Според Михайлов добрият аспект на новината е, че епископ Борис е получил толкова малко гласове. Той смята, че с вчерашния избор Варненската епархия е показала сила да се пребори с друга сила. „Става дума за безобразни назначения, за власт, която триумфира с наглост и със средства, които са недопустими, особено в църковната сфера”, аргументира се той.

Втори опит да бъде избран митрополит на Варна

Днес в митрополията във Варна ще се проведе избор за нов Варненски и Великопреславски митрополит, предаде БГНЕС. По време на този избо...

Според д-р Михайлов има консенсус за абсолютна недопустимост за безобразни назначения на властна позиция. „Овластената „мутра” е натърпима. Тези протести имат безспорна заслуга да създават и уплътняват тази нетърпимост”, смята психиатърът.

„Епископ Борис не е духовен човек. Той може да има разнообразни качества, но по-скоро като ръководител на някаква корпорация. Тази кандидатура беше нелепа”, категоричен е д-р Николай Михайлов.

По думите му медиите имат добър дял в това постижение, защото през публичността се създаде и решимостта на хората да защитават позициите си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com