Отпаднал електропровод спря тока в Сърница, осигурени са мобилни агрегати

1591
Отпаднал електропровод спря тока в Сърница, осигурени са мобилни агрегати

 

Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранването за засегнатите селища в област Смолян 
Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж и затруднения достъп на много места
Към 11:30 часа на 26.01.2019 г. ситуацията с електрозахранването в област Смолян остава усложнена при тежки зимни условия. Вследствие на обилния снеговалеж през последното денонощие към момента множество села в областта са цялостно или частично с нарушено електрозахранване. 
Засегнати са селища в районите на Смолян и Девин. В тези райони са налице множество паднали дървета, скъсани въздушни проводници и счупени електрически стълбове. Предизвикателство пред екипите са и непроходимите пътища на много места
Районите на общини Сърница и Доспат са без захранване поради отпаднал електропровод 110 kV (киловолта) на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). За гр. Сърница Електроразпределение Юг ще осигури мобилни агрегати за възстановяване на захранването. Общо 8 броя агрегати са осигурени по места за осигуряване на захранване. 
За отстраняване на повредите Електроразпределение Юг е мобилизирало над 60 аварийни групи. На много места аварийните екипи извършват физически обход и оглед на електропроводите.
Всички групи са оборудвани с техника и материали, вкл. и снегоходки, както и резачки за отстраняване на паднали дървета. Налице е и допълнителна специализирана техника – моторни шейни и АТVза трудно достъпните места. 
В Електроразпределение Юг функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности. 

Над 60 аварийни екипа на Електроразпределение Юг работят за възстановяване на електрозахранването за засегнатите селища в област Смолян. Ситуацията е усложнена поради обилния снеговалеж и затруднения достъп на много места.

Вече има ток в Сърница, Доспат и Лъки

Възстановено е електрозахранването за Сърница, Доспат и Лъки, като остава да бъде включено електрозахранването за село Манастир. Екип...

Към 11:30 ч. днес ситуацията с електрозахранването в област Смолян остава усложнена при тежки зимни условия. Вследствие на обилния снеговалеж през последното денонощие към момента множество села в областта са цялостно или частично с нарушено електрозахранване. Засегнати са селища в районите на Смолян и Девин. В тези райони са налице множество паднали дървета, скъсани въздушни проводници и счупени електрически стълбове. Предизвикателство пред екипите са и непроходимите пътища на много места.

Районите на общини Сърница и Доспат са без захранване поради отпаднал електропровод 110 kV (киловолта) на Електроенергийния системен оператор (ЕСО). За града Електроразпределение Юг ще осигури мобилни агрегати за възстановяване на захранването. Общо осем агрегата са поставена по места за осигуряване на захранване. На много места аварийните екипи извършват физически обход и оглед на електропроводите. Всички групи са оборудвани с техника и материали, включително и снегоходки, както и резачки за отстраняване на паднали дървета. Налице е и допълнителна специализирана техника – моторни шейни и АТV за трудно достъпните места.

В Електроразпределение Юг функционира Кризисен щаб за по-добра координация на възстановителните дейности.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 20 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 19 април 2024 г.

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com