Отстраниха кмета на Своге от длъжност

15656
Отстраниха кмета на Своге от длъжност

Днес по искане на Софийска окръжна прокуратура кметът на Община Своге Жоро Цветков е отстранен от длъжност с определение на Софийски окръжен съд. Това става ясно от информация на прокуратурата.

В края на месец март стана ясно, че Цветков е обвинен в престъпление по служба - нарушение на Закона за обществените поръчки и злоупотреба с общинския бюджет, в периода 9 януари 2012 - 22 юли 2013 година. Той беше пуснат под гаранция в размер на 3 хил. лв.

Хора от Своге се оплакват за куп дейности на общината

Кметът на Своге Жово Радоев Цветков привлече вниманието ни заради поредния „мърляшки” ремонт на пътя към Своге, който отне ...

Ако бъде признат за виновен, градоначалникът може да бъде осъден на затвор до 8 години и лишен от право да заема определена държавна или обществена длъжност. От 1991 г. Цветков управлява собствената си фирма ЕТ „ЖАК – 13″. През октомври 2007 г. става общински съветник от ГЕРБ.

В началото на април заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки призна, че градоначалникът е привлякъл вниманието на партията аради поредния „мърляшки” ремонт на пътя към Своге, който отне човешки живот.

Джамбазки изброи, че има въпрос за подпорни стени в Лакатник и че не е правена обществена поръчка, за ремонт и изграждане общински водопровод между Своге и Церово пак без обществена поръчка, за който се твърди, че тръбите са купени от фирма на кмета. Отделно няма обществена поръчка при ремонта на пътя до село Редина, където кметът има вила, оплакват се хората. Ремонтът е направен вместо ремонт на пътя до село Томпсън.

 

ВМРО организира протест срещу кмета на Своге утре

В 9:00 ч. утре (9 май) ВМРО ще проведе протест пред Съдебната палата. Той е насочен срещу кмета на Своге Жоро Цветков. В този час ще за...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com