Памела и Ася: Вярваш ли силно в нещо, значи е възможно

1286
Памела и Ася: Вярваш ли силно в нещо, значи е възможно
Снимка: Lidl

Невъзможни са само нещата, в които не вярваме. В това са убедени Памела и Ася – две 22-годишни момичета с общо послание към младите хора – ако си достатъчно упорит и целеустремен, можеш! Те самите са избрали да вървят по този път и извървяното досега доказва, че настройката им е правилна. Последната спирка, където пътищата им се пресичат, е Lidl. И двете са стажанти в компанията и като такива, усилено работят по два различни проекта – Ася има за задача да бъде посланик на работодателската марка, а Памела – да направи най-добрия дизайн за работна оферта. Как обаче стигат дотук?

Още като студент Ася се насочва към рекламата. „Избрах я от чисто любопитство“, признава тя. Постепенно осъзнава, че именно това е областта, в която иска да трупа опит, и дори записва втора специалност – „Уеб дизайн и графична реклама“. Междувременно открива и друго свое поприще – инфлуенсърството. „Винаги с интерес съм следяла български и чуждестранни влогъри. Казвах си, че един ден и аз искам да имам такава работа“. И този ден настъпва.

Професия “Нещотърсач”

В поредицата “Малките мечтатели” искаме да се върнем назад и да преживеем всички онези емоции, които са минавали през нас, ...

Записва първото си видео, обработва го и й остава само да го публикува. Това се оказва най-трудната част – спира го, пуска го и така отново и отново. „Притеснявах се от негативни коментари и подигравки, от това какво ще кажат близките ми“, спомня си тя. Докато накрая просто не натиска бутона „Публикувай“. И положителните коментари започват да валят. „Чувството е страхотно – усещаш, че си преборил себе си и си успял да постигнеш нещо, дори минимално“, казва Ася. Днес, 2 години по-късно, има над 14 000 последователя в Instagram и Youtube и амбицията да продължи да го прави, да бъде полезна и да вдъхновява феновете си да правят това, което обичат.

Следващите ѝ мечти вече са с пореден номер в списъка с лични цели – да отразява пътувания до Токио, Рио де Жанейро и Ню Йорк или пък да присъства на „Седмица на модата“ в Париж. Преди това обаче трябва да представи проекта си като стажант пред мениджмънта на Lidl. Избира веригата, защото харесва самия бранд, а и защото е международна компания, в която може да учи и да се развива. Убеждава се в това още в първите дни – „всичко беше много добре организирано – обучения, екипи, начин на работа, проектната задача, която получих. И разбира се, хората – много добронамерени и приветливи“.

Това са първите впечатления и на Памела, когато идва в компанията. Те обаче се случват няколко месеца по-рано. Още в началото на годината тя прави кратък стаж в Lidl. Това е моментът, в който за първи път се запознава с работата на ресор „Персонал“ и цялостната структура на фирмата. Вижда и сплотеността на екипите, положителната атмосфера и как компания с такъв мащаб работи като добре смазана машина. Макар и кратко, времето, прекарано в Lidl, е достатъчно, за да реши да кандидатства в стажантската програма на компанията.

Така днес се оказва пред задачата да създаде и въведе писмена форма на оферта за работа, така че да е максимално ясна и да грабва вниманието. Харесва ѝ и защото именно HR е сферата, в която иска да трупа опит и да се развива. По пътя към тази цел вече е направила и следващата стъпка – след като завършва „Международни икономически отношения“, записва магистратура по човешки ресурси.

От екзотични вкусове до веган и протеинов сладолед в Lidl

Lidl събира в магазините си света на разхлаждащите летни изкушения със своите над 70 различни вида сладолед от собствените марки Gelate...

Не само защото иска да трупа нови знания, но и защото знае, че когато даваш всичко от себе си, всичко е възможно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com