Павлова: Топ приоритет ни е доизграждането на "Хемус"

2439
Павлова: Топ приоритет ни е доизграждането на "Хемус"
Снимка: БГНЕС

Категоричен топ приоритет на правителството е доизграждането на автомагистрала „Хемус". Това каза регионалният министър Лиляна Павлова в Плевен, където участва в Шестото заседание на Комитета за наблюдение на ОП"Региони в растеж", което се провежда тези дни в града.

"Търгът за първия участък - от Ябланица до „Боаза", е вече факт, разглеждат се вече офертите и се надявам съвсем скоро да изберем изпълнителя, който да започне работа по първия участък от 10 км", посочи Павлова.

Павлова оправда пълното затваряне на АМ "Хемус" при сняг - винаги има някой с летни гуми

150 машини, използвани в строителството, трябва да се преоборудват като снегорини. Това трябва да стане до 1 ноември, а след това, при ...

По отношение на следващия участък - от „Боаза" до разклона Плевен-Ловеч и след това продължението до Велико Търново, министърът каза, че там също върви тръжна процедура за избор на проектант, който да направи конкретния технически проект и трасе.

„Ние имаме готови идейния проект и парцеларния план, за да направим отчуждаването на земите и се надявам това да се случи през следващата година, защото ако няма обжалвания, през следващата година ще направим техническото проектиране, със съдействието на областния управител и на кмета на Плевен, за да изберем най-доброто трасе", допълни тя.

Лиляна Павлова каза още, че е поставена задача на проектантите да намерят такова трасе, с което оптимално да се минимизира, доколкото това е възможно тежката инфраструктура, каквито са виадуктите и тунелите.

„Търсим алтернатива и съм сигурна, че през следващата година ще я намерим, след което веднага ще обявим и процедурата за изпълнители", каза Павлова.

32 млн. лева ще бъдат отпуснати на Община Пазарджик за ремонт на пътна и сградна инфраструктура

През следващите месеци община Пазарджик ще реализират и няколко проекта по ОП „Региони в растеж“, благодарение на които ще ...

Министърът каза, че се работи и от обратната страна на магистралата като вече се разглеждат оферти за Белокопитово - Търговище.

„Целта е да строим магистралата от двете страни и да се срещнем някъде при Търново възможно най-скоро - това е нашата амбиция", заяви Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com