Плевнелиев: Регистрираме много кризи в Европа, но не решаваме нито една от тях

3442
Плевнелиев: Регистрираме много кризи в Европа, но не решаваме нито една от тях
Снимка: БГНЕС

Живеем в тъмни времена, регистрираме много кризи в Европа, но не решаваме нито една от тях. Това каза президентът Росен Плевнелиев в приветствие си към участниците в годишната конференция на Европейската баптистка федерация, информира БГНЕС.

Форумът се провежда в новооткритата сграда на Първа евангелска баптистка църква в София. Темата на конференцията е посветена на солидарността към съдбата на бежанците в Европа. Събитието е част от редовния диалог на държавния глава с представителите на различните вероизповедания, регистрирани в България. Темата на тазгодишната конференция е „Обичай странника”. Президентът каза е повече от актуална и от изключително общо човешко значение.

Плевнелиев доволен от гласуването за Конституцията

Политическите партии дадоха силен сигнал, че в името на очакванията на българските граждани за промени партийните различия и противореч...

"Още повече в годината, в която сме свидетели на бежанска криза, но и липса на търпимост, както и егоизъм, популизъм и криворазбран национализъм, които шестват из Европа”, заяви той. 

Плевнелиев посочи, че гражданите усещат нестабилността, броят на кризите, а според него броят на конфликтите е рекордно висок. Президентът заяви, че към съществуващите кризи в бъдеще можем да добавим и нови като сред тези, които изброи е и криза на младежката безработица, която да доведе до едно изгубено поколение. „За решаване на всички тези кризи е необходим общ европейски подход. Важно е да адресираме кризи, още по-важно е да ги решаваме, но най – важно е да бъдем единни. Да не забравяме никога кръвопролитията, братоубийствените войни в Европа от 20 век и да се поучим от тях”, каза той. 

Росен Плевнелиев изтъкна, че Европейският съюз е съюз за мир и човешки права и свободи. "ЕС е силен когато има общ глас и общ план за действие. Нека изковем този план и да го спазваме. Нека да вземем една от кризите и да я решим, да го напарвам заедно и да се гордеем, че сме го направили по европейски”, каза той. Държавният глава посочи, че българите сме проевропейска нация и ще работим за общ глас, за общ план и за силна роля на ЕС на глобалната сцена. „Можем, да сме силни тогава имаме морал, тогава, когато имаме ценности, които ни показват пътя напред и кои сме ние”, заяви Плевнелиев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com