Плевнелиев с призив за ефективно прилагане на електронните решения при обществените поръчки

2191
Плевнелиев с призив за ефективно прилагане на електронните решения при обществените поръчки
Снимка: БГНЕС

12 награди даде тази вечер Българската асоциация за информационни технологии (БАИТ) за принос в развитието на информационния и комуникационния сектор през 2015 година. Български компании бяха отличени за бизнес иновативност, корпоративна и социална отговорност, за стартиращ бизнес и за мобилни решения.

Президентът Росен Плевнелиев подчерта, че българските инженери са с активен принос в осъществяване на проектите за електронно правителство и електронна община. Той обаче призова държавата да осигури на българите по-бързо и качествено обслужване:

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда терористичния атентат в Анкара

Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда терористичния атентат в Анкара, довел до десетки невинни жертви и ранени. Според държавния гл...

"Българите отдавна не заслужават да чакат по опашките. Българите отдавна не заслужават за едно просто строително разрешение да ходят в 17 институции и да чукат на вратата на 17 ведомства – нещо, което електронното правителство на Австрия и Естония е постигнало още преди 15 години.

Крайно време е и ние да го направим. Няма нужда да ходите в пожарната, в полицията, при главния архитект, на която и да е било община, през хигиенните институции, за да получите едно строително разрешение, което е елементарната задача на държавата да се организира по собствените си мрежи със собствените си компютри и електронни подписи и просто вие по електронен път да подадете и да очаквате бърза, ефективна и качествена услуга", каза президентът, цитиран от БНР.

Държавният глава апелира и за ефективно прилагане на електронните решения при обществените поръчки:

"Нима българските граждани отдавна не очакват пълна прозрачност в управлението на обществения ресурс?! Ами сложете всички обществени поръчки на сайта, няма нужда да ги пускаме, да ги спираме и пак да ги пускаме, когато те могат да бъдат прозрачни за всички винаги и по всяко време", коментира още Росен Плевнелиев.

Росен Плевнелиев: Европейската солидарност е част от нашия живот

"След по-малко от месец предстои да проведем местни избори, да изберем кметове и общински съветници, както и да дадем своя глас „...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com