Подписаха проекта за реконструкция на Женския пазар

16356
Подписаха проекта за реконструкция на Женския пазар

Подписано е споразумение за проектно финансиране по европейска инициатива „Джесика” за устойчиво развитие на градовете и общинско дружество „Пазари Възраждане” ЕАД за реконструкция и капитален ремонт на Женски пазар, предаде „Фокус”.

Пазарът ще бъде ремонтиран в участъка от ул. „Екзарх Йосиф” до ул. „Кирил и Методий”. Основната цел на проекта е да се подобри средата и инфраструктурата на района и да се подпомогне развитието му като привлекателен за жителите, посетителите, инвеститорите, приходящите и работещите в него.

Третият метродиаметър готов до 2020 г.

До 2020 г. ще бъде готов третият лъч на метрото в София. Трасето е дълго 16,5 километра и ще има 19 метростанции, като 10 от тях ще ...

Стойността на проекта е 7.1 милиона лева, като самото финансиране е в две части, като 50% са от ОП „Регионално развитие”, а останалите 3.5 милиона лева са от „Фонд за устойчиво на градско развитие”.

Споразумението бе подписано от кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, Димитър Черкезов, представител на управляващия орган на ОП „Регионално развитие” и наблюдател в Инвестиционния комитет на „Фонда за устойчиво градско развитие на София” (ФУГРС), изпълнителния директор на ФУГРС Надя Данкинова, член на УС на ФУГРС Десислава Лозанова и представителите на „Пазари Възраждане” АД – Николай Георгиев и Маргарита Александрова. Банка партньор на ФУГРС в оценка на по-нататъшното администриране на кредита е „Райфазен Банк” ЕАД.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com