Ползите от пътуването, които можем да приложим още този уикенд

1379
Ползите от пътуването, които можем да приложим още този уикенд
Снимка: Lidl

Ако не сме се наситили на зимните преживявания или пък просто обичаме да пътуваме, винаги можем да помислим как и къде да прекараме настоящия почивен уикенд. Можем да посетим някоя природна забележителност със семейството, да се отбием до невиждани скоро приятели или просто ей така да тръгнем спонтанно и непланирано накъдето ни видят очите. Вариантите пред нас са толкова много, че ако наистина пътуването ни доставя върховно удоволствие, то можем да превърнем тази събота и неделя в истински дни на пътешествието.  

И, за да не говорим неподкрепени приказки, ще споделим с вас няколко интересни факта свързани с пътуването, които може би ще засилят още повече любовта ни към това преживяване.

Кои са витамините, които ще ни помогнат да преминем плавно от зимния към пролетния сезон?

Към края на изтощителния и мразовит зимен период, през който организмът ни бе подложен на редица външни атмосферни влияния е редно да п...

Според последно проучване на световната туристическа организация AARP Travel  тези, които намират време за различно по вид пътуване, съобщават за по-добро емоционално и физическо здраве, както и подобрена концентрация и производителност на работното място. Тук трябва да добавим, че цялото това благосъстояние от пътешествията започва още по време на планирането и се простира доста далеч след приключването му. Резултати от това проучване показват също, че най-дълготрайната и отчетена полза от пътуванията се появява при отношенията с близките ни хора, като подобрението в комуникацията ни с тях се забелязва за около шест седмици. Можем ли да изтъкнем нещо по прекрасно от това, което да е свързано с ползите от пътуването? 

Но, за да успеем да се насладим пълноценно на цялото това релаксиращо изживяване, трябва да имаме и подходящи условия за неговото изпълнение. Това означава да планираме добре дестинацията спрямо разходите за гориво, да се заредим с тонизиращи напитки за из път, както и вкусни подкрепящи храни, които да превърнат пътуването ни в истинска и неповторима наслада. Тук на помощ идва мобилното приложение Lidl Plus, което до края на месец март ни дава възможност да получим до 15 ст. отстъпка за литър заредено гориво в OMV или и 10% на избрани продукти във веригите на бензиностанцията. 

Изкусителни чаени и кафе напитки, вкусни плодови барове и консумативи за превозното средство ни очакват в OMV, благодарение на партньорството на бензиностанциите   с мобилното приложение Lidl Plus. Единственото, което трябва да направим, за да се възползваме от промоциите, е да сканираме мобилното приложение на касите в бензиностанциите.

И след като вече сме заредили превозното средство с нужното гориво, взели сме си вкусни тонизиращи продукти, е време да потеглим на пътешествие, което да ни освободи от цялото това натрупано напрежение през седмицата. Като за финал на този материал отново ще споделим няколко ползи от пътуването, които определено си заслужават нужното внимание. Според проучване, отново на AARP Travel, 73% от интервюираните са успели значително да подобрят своя сън след като са се възползвали от възможността да пътуват, като близо 50 % от тях споделят, че се чувстват по енергични и креативни благодарение на терапията наречена пътешествие. Затова нека да не губим повече време, а да планираме идните почивни дни, което освен, че ще ни помогне да открием красотите на заобикалящата ни природа, ще повлияем и благоприятно на нашето вътрешно душевно състояние. Желаем ви лек път!

Обновен и модерен Lidl в Монтана отваря врати днес

Лидл България откри днес своя обновен магазин в гр. Монтана. Построеният през 2010 г. обект на веригата, разположен в Северната промишл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com