Пореден протест #Газwithme пред президентството със закана за блокада на Министерския съвет

4570
Пореден протест #Газwithme пред президентството със закана за блокада на Министерския съвет
Снимка: БГНЕС

Пореден протест под надслов #Газwithme се провежда пред президентството в София. Демонстрантите изразяват несъгласието си с евентуално започване на преговори с "Газпром" от служебното правителство.

Третата по ред инициатива беше обявена за 18 часа пред сградата на президентството. И тази вечер под прозорците на президента Румен Радев демонстрантите настояват служебното правителство да не обвързва отново България с Руската Федерация чрез "Газпром".

На място Движение "Боец" се закани, че на 29 август, от 18:30 - 19:00 часа организира блокада на Министерския съвет. Ще има и искане - оставката на служебния енергиен министър Росен Христов.

Трета седмица – трети протест: #ГАZwithme пред Президентството (ВИДЕО)

За трета поредна седмица пред Президентството в триъгълника на властта се организира протест под надслов #ГАZwithme. В социалните мреж...

Протестът е подкрепен от "Демократична България". Оттам посочват, че служебният кабинет реставрира зависимостта от Кремъл и “неизбежно” води страната към тежка газова криза и настояват да бъдат намерени алтернативни доставки.

Хората носят различни собственоръчно изработени плакати, на някои от тях пише, че газът на Путин е капан. На друг е написано: "Моята България не преговаря с убийци на деца".

ОЩЕ: В час по газ. Преподава ни Мартин Владимиров за най-неясното (ВИДЕО)

Мартин Димитров, който е член на ДБ, също бе на протеста. "Нещата ескалираха. Правителството убива всички алтернативи на руския газ в момента", заяви той. Димитров коментира и позицията на ГЕРБ, че ДБ е против руския газ, но не и против руския петрол: „Това са несериозни твърдения, неговото управление не взе нито едно ключово решение в защита на конкуренцията”, каза още той.

Тук не е Москва! Протест с плакати срещу екстрадирането на Алексей Алчин (ВИДЕО)

Десетки младежи се събраха привечер пред Съдебната палата в столицата, за да протестират срещу решението на Варненския съд да предаде н...

"Не одобряваме това, което се случва в държавата и посоката, която служебното правителство е поело. Моите искания са да продължим с това да се откъсваме от зависимостта си с Русия, от "Газпром" и от всички компании и инструменти, които Русия има, за да налага геополитическите си интереси и да се приближаваме все повече към Европа и цивилизования свят", сподели Ивайло, който присъства на протеста.

Иван заяви, че не иска да сме зависими от "Газпрам", както и че не иска "едно служебно правителство, да взима такива решения за нашето бъдеще". Розмари обясни, че протестира заради преговорите, които си очаква да бъдат направени от служебното правителство с "Газпром" и попита защо не е одобрена офертата за втечнения газ. Тодор настоя за пълна диверсификация, а не да зависим от един доставчик.

По-късно протестът #Газwithme се сля с мирното шествие за Свобода и независимост, организирано от украинските граждани в България. Украинците издигнаха знамената си тогава, когато #Газwithme официално приключи и хората се присъединиха към тях. Днес, 24 август, е Денят на независимостта на Украйна - на тази дата държавата се отделя от СССР.

ОЩЕ: Протест срещу преговорите с "Газпром" и шествие в подкрепа на Украйна

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Условията за туризъм в планините са лоши

Коментар №3 на седмицата: Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Коментар №2 на седмицата: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Срутване на скали затвори Кресненското дефиле

Коментар №1 на седмицата: Забранете и шоколада след хазарта. И се махнете завинаги, лакомници!

По-евтино: Ето колко ни излиза трапезата за Великден

Черешите стават все по-скъпи

Най-важните новини за деня: 3 май, 2024 година

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com