Постоянният секретар на външно министерство е бил освободен

13683
Постоянният секретар на външно министерство е бил освободен
Снимка: БГНЕС

Постоянният секретар на Министерството на външните работи Георги Димитров е освободен от поста. От министерствтото отрекоха мярката да е свързана с принадлежността на Тодоров към бившата Държавата сигурност. Решението е взето от служебния министър на външните работи Даниел Митов.

Вече бившият директор заемаше най-високата професионална дипломатическа длъжност по решение на бившия ресоренминистър Кристиан Вигенин. Той отговаряше за управлението на бюджета и кариерното развитие на дипломатите, припомня БНР.

Гледаме позитивно на ЕС и на работата на външно министерство, сочи проучване

Работата на външното ни министерство се оценява положително като цяло. Това гласят резултатите от социологическо проучване на тема "Общ...

Според директора на пресслужбата мотивите за решението са свързани с това, че Димитров не е отговарял на законовите изисквания за заеманата длъжност. Открито е негово участие в търговско дружество, а оценките му на ежегодните вътрешни атестации в министерството са били по-ниски от необходимото.

В миналото Димитров беше посланик на България в Сърбия, преди да бъде отзован от Белград заради разкритата му принадлежност към Държавна сигурност. Тогава решението беше на министъра от ГЕРБ Николай Младенов. С идването на кабинета "Орешарски" той бе назначен за постоянен секретар. Уволнението става в края на мандата на служебното правителство, въпреки обещанието през август на Даниел Митов да няма тежки кадрови промени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com