Повдигнаха две обвинения на Баретата

3859
Повдигнаха две обвинения на Баретата
Снимка: БГНЕС

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу десетима участници в организирана престъпна група за разпространение на наркотици, ръководена от Златомир Иванов, съобщиха от пресцентъра на институцията.

На Златомир Иванов, известен още и като Златко Баретата, са повдигнати две обвинения - като ръководител на организирана престъпна група (престъпление по чл. 321, ал. 3, пр. 2 и пр.3, алт. 10, т. 1, вр. ал. 1 от НК) и за противозаконно присвояване на чужда движима вещ в особено големи размери – лек автомобил „Мерцедес Е500“ на стойност 27 900 лв. (престъпление по чл. 206, ал. 3, пр. 1, вр. ал. 1, пр. 1 от НК).

Намалиха присъдата на Златомир Иванов - Баретата

Софийският апелативен съд намали присъдата на Златомир Иванов – Баретата от 8 години лишаване от свобода на 6 години и половина. ...

На петима от престъпната структура – Ивайло Борисов, Златко Гочев, Стефан Грозданов, Петър Цветанов и Тодор Цветанов са повдигнати обвинения за участие в ОПГ (престъпление по чл. 321, ал. 3, пр.2 и пр. 3, алт. 10, т. 2, вр. ал. 2 от НК). Кристиян Лалев, Тихомир Стоянов, Галин Лазаров и Добромир Добрев са обвинени освен за участие в групата, и за притежание и разпространение на наркотици (престъпление по чл. 354а, ал. 2, изр. 2, т.1, пр. 2, вр. ал.1, изр. 1, пр. 4, алт. 1 от НК).

На Добрев е повдигнато обвинение и за незаконно притежаване на огнестрелно оръжие (престъпление по чл. 339, ал. 1, пр. 2, алт. 2 и алт. 6 от НК).

Според събраните доказателства групата е действала от октомври 2011 г. на територията на Южното Черноморие, София и Казанлък. Имала е висока степен на организираност и точно определени функции на всеки от участниците на съответното ниво.

Златомир Иванов ръководил дейността й до 29 януари 2013 г., когато срещу него бе извършен неуспешен опит за убийство. След това групата е продължила дейността си без формален ръководител до задържането на участниците.

Златко Баретата е бил освободен от полицията

В ранния следобед днес Златомир Иванов - Баретата е бил освободен от полицията. Информацията съобщиха за БГНЕС от МВР. През цялата изм...

Златомир Иванов е контактувал единствено с намиращите се под него в йерархията Ивайло Борисов и Златко Гочев. Те от своя страна организирали същинското разпространение на наркотици (предимно кокаин, марихуана и амфетамини с високо качество), набирали дилъри и събирали парите от продажбата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com