Повторно избухна пожар в района на гара Телиш

4109
Повторно избухна пожар в района на гара Телиш

Високите температури и сухото време през последните дни създадоха предпоставки за инциденти в райони жп инфраструктурата.

Поредните регистрирани пожари са от района на жп гара Телиш, където за един ден, огънят се възпламенява два пъти, съобщиха от НКЖИ.

Вчера, след като екипите на НКЖИ и огнеборците потушиха първия пожар в 14.20 ч., в 16.10 ч., огънят избухва повторно. Огнището се възобновява от силния вятър в района. По оказания на служба "Пожарна и аварийна безопасност", движението на влаковете в междугарието Телиш – Червен бряг и по двата пътя, е отново спряно. Веднага е изключена контактната мрежа, за извършване на действия по гасене на пожара.

Огънят е овладян в 17.43 ч., благодарение на бързата намеса на експлоатационния персонал на ДП НКЖИ и служителите на пожарната. Бързият влак по направлението Варна – София закъснява 41 минути. В 16.47 ч. е разрешено неговото заминаване.

След инцидента няма щети по железопътната инфраструктура, а движението на влаковете се осъществява по график. НКЖИ отново апелира за повече бдителност на гражданите в районите на жп гарите и меджугарията, в случай че забележат пожар да алармират незабавно контролните органи.

Редактор: Петър Проданов

287 пожара са гасени през изминалото денонощие в страната

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” през изминалото денонощие гасиха 287 пожара. Ло...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com