Позицията на България по АСТА

4941
Позицията на България по АСТА
Министърът на икономиката Трайчо Трайков представя мнението ни, ЕК брани споразумението

Министърът на икономиката Трайчо Трайков ще представи днес позицията на министерството по международното търговско споразумение за борба с фалшифицирането АСТА.

Вчера стана ясно, че управляващите ще решат дали България ще подпише споразумението АСТА с резерви относно следенето в интернет или ще оттеглим изцяло подкрепата си.

Гай Фокс засенчи Свети Валентин

Символи на протестите срещу ACTA по целия свят станаха характерните усмихнати маски, които се ползват също и от небезизвестното интерне...

Според експерти няма да има правни последици, ако България се откаже от споразумението. Междувременно от международната хакерската група "Анонимните" отправиха предупреждение към българските власти за ответни действия, ако страната ни подпише АСТА.

В същото време Европейската комисия защити споразумението за борба с онлайн-пиратството АСТА от обвиненията, че води до лов на вещици в интернет, и потвърди, че ще се опита да го прокара през Европарламента по-късно този месец.

"АСТА не пречи на хората да споделят информация онлайн. Споразумението няма да доведе до наблюдение на интернет, нарушаване на гражданските права или тормоз над потребителите", каза говорител на Еврокомисията два дни след масовите протести срещу пакта, състояли се в цяла Европа.

Друг представител на Еврокомисията увери, че АСТА не засяга споделянето на файлове и не изисква от интернет-доставчиците да се превръщат в интернет-контрольори.

Азис става министър на културата, Пената сменя Свилен Нейков

Азис става министър на културата, а Пената сменя Свилен Нейков в спортното ведомство. Тези и други рокади в кабинета може да се появя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество