Пред Президентството арестуваха въоръжен мъж, бил готов да убие президента

21628
Пред Президентството арестуваха въоръжен мъж, бил готов да убие президента

Пред Президентството полицията задържа пиян мъж с пистолет, предаде “Фокус”.

Мъжът беше видимо в нетрезво състояние и носеше бутилка с алкохол. След задържането му се оказа, че мъжът е притежавал оръжие - пистолет. На въпрос на медии дали е имал намерение да използва пистолета, той отговори, че би го използвал, за да застреля президента.

Плевнелиев свиква Консултативния съвет за национална сигурност

Днес в 13.00 часа на "Дондуков" 2 президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност, съобщи...

Мъжът е видимо пиян. Представи се като Тихомир, на 29 години. Той беше отведен от полицията.

Освен пистолет, в него е имало джобно ножче. Малко преди това друг човек също беше арестуван от полицията. Мъжът крещеше пред Президентството, като той също е бил пиян.

От разказа на втория мъж, който се представи като Георги, стана ясно, че той и задържаният – Тихомир, дошли заедно пред сградата на Президентството. Тихомир отишъл да разговаря с телевизионните оператори, държал бутилка с алкохол, охраната на Президентството го извела настрани и претърсила. В него открили газов пистолет и джобен нож.

Преди полицията да вкара мъжа в полицейската кола той говори несвързано пред медиите, че сметката на майка му е 180 лева, че "просто си пиел, а пистолетът си купил преди около 2 месеца". Мъжът видимо пиян и завалено обясняваше, че не е имал сериозни намерения, а в същия момент сочеше към сградата на президентството и твърдеше, че "иска да застреля ония". Пияният сам призна, че и друг път полицията го е задържала, по несвързаните му обяснения – "за хубави работи". В сградата на "Дондуков" 2 в момента се провежда заседание на Консулт6ативния съвет за национална сигурност.

Премиерът в оставка Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителство

Веднага след срещата Борисов направи изказване пред медиите, след като на влизане НСО забрани на медиите да се доближават до колата на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com