Предимно облачно и хладно за юни

12727
Предимно облачно и хладно за юни
Снимка: Thinkstockphotos

Днес времето ще е неустойчиво, предимно със значителна облачност, отново с краткотрайни превалявания, след пладне до полунощ и с гръмотевици. По-значителни разкъсвания на облачността ще има в предобедните часове над Югозападна България. Вятърът в по-голямата част от страната ще е слаб, но в източните райони умерен от северозапад.

Максимални температури между 19° и 24°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Орлин Лазаров.

Максималните температури в повечето райони ще са между 18° и 23°

Днес ще бъде предимно облачно и ще превалява, в отделни райони и ще прегърми. По-значителни и на повече места ще са валежите в южната ...

По Черноморието ще духа умерен, на моменти и силен северен вятър. Ще е облачно, ще има и превалявания, по-значителни по южното крайбрежие. Максимални температури 20°-23°. Вълнението ще е до умерено 3-4 бала, а температурата на морската вода е 19°-20°.
Над планините ще е облачно, по билата и северните склонове мъгливо. Ще има превалявания, след пладне и гръмотевици. Дневна температура на 1200 м.н.в около 14°, на 2000 м около 8°. Вятърът по високите части ще е силен - от север.

В петък и събота преди обяд ще има повече слънце, а следобедните превалявания ще са на по-малко места. Вятърът ще остане от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите ще се повишат и в събота максималните ще бъдат между 23° и 28°. В неделя отново на много места ще има валежи и гръмотевици, ще са и повече като количество. Вятърът ще се ориентира от североизток и в Източна България ще е до умерен. Температурите ще са малко по-ниски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com