Прекратяваме договор и по телефона

12304
Прекратяваме договор и по телефона

Вече можем да си прекратим договора с мобилен оператор по телефона или чрез мейл в 14-дневен срок. Това предвиждат промени в Закона за защита на потребителите.

Досега можеше да сключим различен вид договори дистанционно. Според нормативния акт, преди да обвържат потребителя с договор от разстояние, търговците ще трябва да предоставят по ясен и разбираем начин информация за основните характеристики на продукта, който предлагат, името на компанията, контакти, крайна цена след всички данъци и такси. Трябва да е посочено и колко са разходите за доставката и за чия сметка, както и условията на плащане и срокът за получаване на стоката или услугата.

Потребителят също така трябва да е наясно дали договорът е безсрочен и ако не е - кога изтича, както и дали в контракта има клауза за автоматичното му подновяване. Освен това търговецът трябва да обясни на потенциалния си клиент и кой поема разходите при евентуално връщане на стоката. Според промените при продажба на антивирусни програми, електронни книги и музика пък трябва изрично да се спомене с кои операционни системи е съвместим продуктът. Търговецът ще се задължи и да потвърди направеното предложение на хартиен носител, като информацията трябва да е ясна, четлива и на разбираем език. Договорът влиза в сила едва, след като потребителят се подпише под документа.

VIVACOM с интернет услуга до 3 милиона домакинства и свързаност до 2.5 Gbps

3 милиона домакинства вече имат достъп до високоскоростен интернет от VIVACOM със свързаност до 2,5 Gbps. Половин милион от тях получих...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com