Проект за рециклиране на текстил e победител в академия "Иновация в действие 2017/2018"

4291
Проект за рециклиране на текстил e победител в академия "Иновация в действие 2017/2018"
Снимка: Иновация в действие

На официална церемония, късно снощи, бяха обявени победителите в четвъртото издание на инициативата „Иновация в действие 2017/2018“. Официални гости на събитието бяха дипломати, представители на браншовите организации, бизнеса и държавните институции.

Големият победител в четвъртото издание е Мария Юрукова. Проектът ѝ „Плети с тениска“ цели да намали текстилните отпадъци в България, като същевременно се стреми да повиши информираността сред населението за последиците от текстилната индустрия. В рамките на проекта Мария събира стари тениски, които преработва и рециклира в прежда. С преждата изработва интериорни аксесоари за дома и офиса като пуфове, възглавници и прочие. Наградата, която печели Мария Юрукова, е участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел през 2018 г. Тя беше връчена лично от Н. Пр. Франсоа Бонтан, посланик на Кралство Белгия в България.

До 2030 г. държавите от ЕС трябва да намалят хранителните отпадъци наполовина

Европейският парламент одобрява амбициозни цели за рециклиране според нов законодателен текст относно отпадъците и кръговата икономика,...

Второ място и Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute, спечели Неделина Паянева с проект „Настолна игра с български фолклорни мотиви“. Това е игра с мотиви от българските митове, традиции и фолклор. Различни елементи от играта имат образователен характер и ще са не само забавни, но и обучителни.

За първи път в историята на „Иновация в действие“ журито присъди две трети награди.

Първата от тях бе отредена на Стефан Григоров, с проект „Мотивация и обучение на човешките ресурси чрез VR технологии“. Проектът на Стефан е насочен към подготовка на новопостъпили служители в дадена компания. Благодарение на измислената от него технология те ще се обучават в неформална обстановка посредством виртуална реалност.

Безплатно куклено шоу учи децата да събират разделно отпадъците от опаковки

Безплатното куклено шоу "Приказка за юначета с празни тумбачета" започва за четвърта поредна година турне из страната на 16 април. Деца...

Втората трета награда отива при екипа на Любомира Костова, Калоян Николов, Иван Стоянов и проекта им „3D culture“. Това е проект за интерактивен мобилен музей, в който изложбите се представят посредством миксирана и виртуална реалност. Спечелилите трето място ще могат да завършат курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

По време на церемонията по награждаване бяха обявени и резултатите от социалната кампания, част от „Иновация в действие“. В рамките на работилниците участниците от София избраха да подкрепят проекта „Заедно в час“, а тези от Варна и посредством онлайн платформата подкрепиха Социалната чайна във Варна.

В инициативата през 2017/2018 г. участие взеха над 170 млади хора от България и чужбина. От тях 100 бяха избрани да участват в сесиите онлайн и в градовете София и Варна. Тази година участниците трябваше да развиват идеи в три основни направления, а именно „Иновации за ефикасно използване на ресурсите“, „Дигитална трансформация на българската култура и традиции“ и „Образование“.

През годините в обученията, част от академия „Иновация в действие“, са преминали над 400 млади хора с интерес към иновациите.

Инициативата „Иновация в действие" се организирана от „Солвей Соди“ АД и от „Аурубис България“ АД като основен партньор.

НДК стартира кампания за рециклиране

НДК стартира кампания „ReНДК-Рециклирай! Културно е.” В нейното откриване взеха участие европейският комисар за околната ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Най-важните новини за деня: 26 април 2024 г.

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...