Проектозаконът за борба с корупцията влиза до дни в НС

4727
Проектозаконът за борба с корупцията влиза до дни в НС
Снимка: Thinkstock

Законопроектът за борба с корупцията ще бъде внесен до дни в парламента. Това заяви днес вицепремиерът Меглена Кунева.  Ще бъде създаден единен орган, като тепърва ще се уточнява неговото ръководство, обясни тя пред журналисти в парламента, цитирана от БНР.

По думите й ще се види дали ръководството тази структура ще бъде еднолично, както е в Румъния, или ще следваме модела на комисия. "Аз съм за това да бъде еднолично ръководство и това съм предложила в законопроекта", каза вицепремиерът.

ЕБВР: Корупция има там, където няма обществен контрол и силни медии

Зависимостта между пари и корупция е по-голяма в общините, където няма висок обществен контрол, когато няма силни медии. Това е извод ...

Кунева ще настоява в текстовете да се определи и въвеждане на индивидуалната конституционна жалба, и възможност за законодателна инициатива на определен брой български граждани.

По-рано днес по време на бизнес закуска с представители на големи компании Кунева заяви, че трябва да се направи много добре работещ Закон за обществените поръчки, предаде Expert.bg.

"Въпросът не е с приложението на законите, а налагането им," каза тя на срещата.

"Продължаваме да усъвършенстваме публичното-частното си партньорство", заяви още Меглена Кунева пред журналисти след срещата. Говорейки за плана "Юнкер", тя потвърди, че програмата е за частния бизнес. По думите й задачата на държавата е да обясни как бизнеса да участва в него.

Нов закон за обществените поръчки ще се бори с корупцията

Подготвят нов закон за обществените поръчки, който ще се бори с корупцията и сивите практики при процедурите. Промените ще въведат ...

"До юни ще се приготви вече законодателството, но Европейската инвестиционна банка вече е избрала няколко пилотни проекта", обясни Кунева за стратегията на ЕС за раздвижване на европейската икономика.

Какво още казаха Меглена Кунева и зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева за плана "Юнкер", четете в Expert.bg.


Заработи звеното за борба с корупцията по високите етажи на властта

Звеното за борба с корупцията по високите етажи на властта започва работа, съобщи пред „Фокус" вицепремиерът по координация на ев...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество