Прогноза за времето - 1 януари (петък)

6083
Прогноза за времето - 1 януари (петък)
Снимка: БГНЕС

В новогодишната нощ студеният атмосферен фронт ще достигне и източните райони и на места там ще превали. Това съобщи за Агенция "Фокус" Георги Цеков, дежурен синоптик в Националния институт по метеорилогия и хидрология (НИМХ).

Над останалата част от страната ще се изясни и запад-северозападният вятър ще стихне. Температурите в полунощ ще бъдат от 2-3° в западните райони до 10-12° по Черноморието, а минималните сутринта - съответно от около 0° до 7-8°.

На 1 януари ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност преди обяд над източните райони. Сутринта на места по поречията ще има мъгли. Ще духа слаб, в Североизточна България до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 8° и 13°. Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта ще достигне средното за януари.

Освен коронавируса, Европа вече се бори и с шокиращи климатични явления

Европа преживява нетипично начало на есента, белязано от екстремни метеорологични събития, коментира Euronews, цитирана от БГНЕС. Седе...

Над Черноморието облачността ще намалее до предимно слънчево. Сутринта на отделни места все още ще има превалявания от дъжд. Ще духа слаб, в северните райони – до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 10° и 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд на север до 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече облаци сутринта над масивите от Източна България. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра - около 6°, на 2000 метра – около минус 2°.

В събота ще се задържи предимно слънчево, сутринта на места в низините и котловините отново ще е мъгливо. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 7° и 12°. И през следващите дни ще се задържи по-топло от обичайното за началото на януари. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток.

В неделя облачността бързо ще се увеличи, в югозападните райони още сутринта ще завали дъжд, а до края на деня на места и в останалата част от страната ще превали слабо. В понеделник времето ще е облачно, на много места с валежи от дъжд. Повишена вероятност да са значителни по количество има в Югозападна България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жестоки глоби за търговеца при некоректни цени в евро и лева

Шеф Станислав Иванов с кулинарно шоу на живо пред магазин BILLA в „Хиподрума“

Столичният общински съвет гласува бюджета на София

Жълт код за силен вятър и прах от Сахара

Кой има имен ден днес, 28 март, 2024 г. Честито!

Протест блокира центъра на София

Прогноза за времето - 28 март 2024 г. (четвъртък)

Отменени полети до и от Виена на летище "София"

Предлагат бърза ликвидация на фирми без скорошна дейност и нает персонал

Най-важните новини за деня: 27 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com