Прогноза за времето - 19 февруари (петък)

3594
Прогноза за времето - 19 февруари (петък)
Снимка: iStock/Guliver

На отделни места в Централна и Югоизточна България ще превали дъжд и сняг. Минималните температури ще бъдат предимно между минус 5° и 0°, в отделни котловини на Югозападна България, където ще бъде почти тихо и предимно ясно, до минус 8°. Облачността от североизток ще се разкъса и намалее, но в Дунавската равнина и Горнотракийската низина през по-голямата част от деня ще има ниска облачност или мъгла. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология.

След обяд над Западна България ще се появи и разкъсана средна и висока облачност, която до полунощ ще обхване почти цялата страна. Ще духа слаб до умерен изток-североизточен вятър, който в следобедните часове ще отслабне, в много райони и стихне. Максималните температури ще бъдат от 1° в североизточните райони до 11° в крайните югозападни. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието в сутрешните часове все още по южното крайбрежие ще има превалявания от дъжд, но от север облачността бързо ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър, който след обяд ще отслабне и ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 1° и 3°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините в сутрешните часове над Централна и Източна Стара планина ще има значителна облачност и на отделни места там ще превали слаб сняг, но облачността ще намалее и през по-голямата част от деня ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се появи висока облачност. Ще духа до умерен западсеверозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

В събота облачността над страната ще е предимно значителна. На отделни места, главно в Северна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е слаб, от запад. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 5° и 10°. В неделя преди обяд предимно слънчево ще е над Югозападна България, над останалата част от страната ще има значителна облачност, която около и след обяд ще се разкъсва и ще намалява. В понеделник времето ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са отрицателни, а дневните ще продължат да се повишават.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април

Край на мандата на Соня Момчилова: СЕМ избира нов председател

Добра, но няма да даде резултат: Експерти за намаляване на скорост по магистралите

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com