Прогноза за времето - 26 декември (събота)

9393
Прогноза за времето - 26 декември (събота)
Снимка: БГНЕС

През нощта в северозападните райони започват валежи от дъжд. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Георги Цеков.

Атмосферното налягане ще започне да се повишава и ще се доближи до средното за месеца. Над останалата част от страната ще е с висока облачност, а до сутринта на места в низините и котловините отново ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са между 1° и 6°, в югоизточните райони до 8-10°.

Прогноза за времето за седмиците на Коледа и Нова година

В следващите дни в България ще нахлува студен въздух и това ще помогне да се разсейват мъглите. През седмицата на Коледа се очакват съв...

На 26 декември в Северозападна България ще бъде дъждовно, а облачността и над останалата част от страната ще се увеличава и вплътнява. Вятърът ще започне да се ориентира от североизток и с него да прониква студен въздух, но в южните райони ще се задържи от юг-югозапад и там ще бъде топло. Максималните температури в Северна България и районите с трайна мъгла ще са между 4° и 7°, а в Южна ще са между 10° и 15°.

Над Черноморието преди обяд ще е с разкъсана облачност, но до края на деня ще се увеличи и вплътни. Вечерта на места в северните райони ще започнат слаби валежи от дъжд. Вятърът сутринта ще е предимно от югозапад, но през деня ще се обърне от североизток и ще е умерен. Максимални температури от 7-8° в северните, до 15-16° в крайните южни райони. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличава и ще е предимно значителна. В Западна Стара планина ще има валежи от дъжд, на около 1500 метра ще преминават в сняг. Над Рило-Родопската област ще се задържи сравнително топло с умерен югозападен вятър, почти без валежи. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

В неделя валежи ще има на повече места из страната, значителни по количество ще са в Южна България. Температурите в северната половина ще се понижат още, но за кратко. Още до края на деня вятърът ще се ориентира от югоизток, през следващите дни - от югозапад, ще е слаб до умерен, в Източна България - умерен, временно силен; отново ще се затопли. В понеделник валежите ще спрат, най-късно в източните райони, облачността от запад на изток ще се разкъсва и ще намалява. Във вторник ще е с разкъсана облачност, вероятността за валежи е много малка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Признание от СЕМ: Не можем да контролираме рекламата на хазарт ефективно

Стоп на войната по пътищата: ЕС казва как може да се случи

Събарят незаконните сгради на Гайтански край яз. "Искър"

ЕРМ Запад обезопаси 508 електрически стълба и монтира 103 платформи за щъркели на територията на област Кюстендил

След случая "Върбакова": Какво можете да направите, за да се предпазите от кражба на имот?

АКФ: Съдия от кръга на Нотариуса е гледала дело на съпругата му (СНИМКИ)

Земетресение в Девин

Връщат светофарите с таймер

Колко ще ни излезе предстоящият предсрочен вот?

Имитация на контрол: Едва 476 са глобени за пушене на закрито

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com