Прогноза за времето - 8 януари, очаква ни опасен студ

9457
Прогноза за времето - 8 януари, очаква ни опасен студ
Снимка: pixabay.com

Опасно студено време се очаква във вторник, 8 януари. По данни на метеоролози, това ще е най-студеният ден за седмицата. Градусите ще паднат до 18 - 15 под нулата на места.

Само за четири области на Югоизточна България няма обявени предупреждения за опасности на времето. Навсякъде другаде е в сила предупреждението за потенциално опасно време с отрицателни температури през целия ден.

Първа жертва на студа в Пловдив

58-годишен клошар е открит мъртъв тази сутрин в изоставената сграда на Гарнизонна фурна в Пловдив. Открили са го други скитници, предад...

Заради невъзможността да подсигури топли учебни стаи и температура над 15 градуса директорът на 86-то основно училище „Св. Климент Охридски” в село Владая пусна учениците в дървена ваканция. От Министерството на образованието и науката увериха, че в други училища не се предвижда ваканция по никое време.

Студът ще се усеща още повече, тъй като ще се изясни, навсякъде се очаква да бъде слънчев денят. Сутрешните температури ще бъдат между минус 18 и минус 8 градуса – в Северна България между минус 16 и минус 8 градуса, в Западна – между минус 15 и минус 11 градуса, в Южна и Източна България около минус 7 градуса. Дневните температури ще се повишат до около минус 3 градуса в Западна и Северна България, в Източна до около 0 градуса.

За София минималната температура ще бъде около минус 13 градуса, а максималната около минус 3 градуса.

В сряда се очаква да се заоблачи и на места да има слаби превалявания от сняг, което и слабо ще повиши температурите и ще бъдат – сутрешните между минус 10 и минус 7 градуса, а дневните от минус 2 до около 6-7 градуса над нулата за Източна България.

В четвъртък ще се затопли още и вече сутрешните температури ще бъдат между минус 6 и минус 1 градуса, а дневните между 1 и 10 градуса над нулата. 10 се очаква да са градусите по Черноморието, където ще има и слаби валежи от дъжд.

Предупреждават за поледици и обледяване на проводници в Североизточна България

До сутринта, почти навсякъде в Северна България дъждът, ще премине в сняг, с изключение на североизточните райони на страната, където щ...

От петък се очаква ново застудяване, температурите ще се понижат отново и максималните ще бъдат между 0 и 5 градуса.

В почивните дни ще бъде студено, не се очакват валежи. Сутрешните температури ще бъдат около минус 7-минус 2 градуса, а дневните между минус 1 и 5 градуса, за София максималната температура ще бъде около минус 1 градуса.

Студено не е само у нас. В съседна Гърция трима души станаха жертва на обилните снеговалежи и минусовите температури. Страната е обхваната от изключително студен фронт, като на места живакът в термометрите падна до минус 18 градуса по Целзий, а обширни части на страната бяха покрити с дебели преспи сняг.

През последните дни температурите в Македония паднаха под минус 12 градуса. В понеделник замръзна част от Охридското езеро. На места ледът достигна дебелина от няколко сантиметра. Обикновено зимните месеци край Охрид са доста по-меки и с по-високи температури. В неделя в град Битоля термометрите показваха минус 21 градуса. В Района на Маврово, в западната част на републиката, снежната покривка на много места е над метър.

В зимна хватка са и в съседна Турция. Заради неблагоприятните зимни условия редица полети по вътрешни и международни линии от летище "Ататюрк" в Истанбул бяха отменени, включително и до София.

Идва сняг и студ

От днес вечерта зимата започва в повечето райони на Северна и Източна България, където е обявен жълт код за снеговалежи и виелици. В те...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Кой има имен днес днес, 19 март, 2024 г.

Прогноза за времето - 19 март 2024 г. (вторник)

Пловдивският митрополит Николай няма да е кандидат за патриарх

Най-важните новини за деня: 18 март 2024 г.

Фаза на Луната на 19 март 2024 г.

Затварят за две седмици участък от АМ “Тракия” край Бургас

От догодина: Прекратяваме договор с телеком без неустойка, ако има индексация

Кета Мирчева: Ние не искаме да се поучим от историята (ВИДЕО)

"Топлофикация София" лъжат за по-ниски сметки за парно през февруари? (СНИМКИ)

Времето утре - 19 март 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com