Прокуратурата може да обвини Димитър Върбанов за лъжесвидетелстване

13873
Прокуратурата може да обвини Димитър Върбанов за лъжесвидетелстване
Снимка: Facebook

Прокуратурата обмисля дали да не обвини репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов за лъжесвидетелстване и набедяване. Това обяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред "Дневник".

Обратът дойде заради кадрите от охранителните камери в склада, съхраняващ храни с изтекъл срок на годност, в който Върбанов твърди, че е бил хвърлен на бетонна площадка, вследствие на което е получил наранявания.

Слави Трифонов: "Златен скункс" за "пребития" журналист

И сега, така наречените “Господари на ефира” трябва да дадат "Златен скункс" на своя служител Димитър Върбанов. Това написа...

По-рано днес стана ясно, че държавното обвинение няма да иска постоянния арест на задържаните и обвинени за нанасяне на леки телесни повреди по хулигански подбуди. От съда ще бъде искана най-леката мярка за неотклонение - "подписка".

"Досега прокуратурата не е разполагала с видеозаписи и затова е наложила прокурорско задържане за 72 часа на обвинените", обясни Арнаудова.

Затова и прокурорите във Велико Търново обсъждат дали да повдигнат обвинение за лъжесвидетелстване или набедяване на Върбанов, защото пред разследващите той много подробно е обяснил как са му били нанесени телесните наранявания. А въз основа на тези показания прокуратурата е взела решение да иска най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвинените.

Предвиденото наказание в Наказателния кодекс за лъжесвидетелстване е до пет години затвор.

Нова телевизия реагира: "Господари на ефира" е външна продукция

Търсим за коментар репортера на "Господари на ефира", както и продуцента на предаването. "Господари на ефира" са външна продукция с нез...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com