Прокуратурата започна дело срещу биячите на Октай

9762
Прокуратурата започна дело срещу биячите на Октай

Досъдебно производство срещу неизвестен извършител за побоя над Октай Енимехмедов е образувано в Софийска районна прокуратура. Повдигнато е обвинение за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Разпитани са свидетели и членове на ДПС, присъствали на инцидента. Самият Октай също е дал показания.

Преглеждат се видеозаписи и снимков материал от случая.

Бащата на Октай опита да се запали

Бащата на Октай Енимехмедов, който нападна Ахмед Доган, се е залял с бензин и е опитал да се самозапали. Той се заканил, че ще изгори ...

“Не мога да кажа точно дали сме се самосезирали, но прокуратурата взе решение да отдели във второ производство материалите, касаещи побоя над Октай Енимехмедов. Текат процесуално следствени действия, които включват и разпити. Ще се постараем това дело да приключи максимално бързо”, заяви Руси Алексиев, говорител на Софийска районна прокуратура.

Октай Енимехмедов бе пребит на 19 януари, когато извади газов пистолет и го опря в лидера на ДПС Ахмед Доган. Впоследствие братът на Октай Метин започна кампания биячите да бъдат подведени под съдебна отговорност, предаде БЛИЦ.

Междувременно стана ясно, че нападателят на Доган ще бъде обвинен само в хулиганство и може да бъде наказан с до 6 г. затвор. Според магистратите пистолетът, който е използвал, не е бил годен за извършването на убийство. Според градския прокурор Николай Кокинов няма данни нападението да е поръчано и става въпрос за самостоятелно решение от страна на Октай. Засега не се предвижда вътрешна проверка, която да разследва дали НСО и служителите на МВР са действали адекватно по време на инцидента.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com