Промени в проекта за бул. "Витоша"

6024
Промени в проекта за бул. "Витоша"
Проектът предстои да бъде одобрен от Столичния общински съвет в четвъртък.

В бъдещата пешеходна зона на бул. "Витоша" преминаването на автомобилите ще се възпрепятства с подвижни колчета (пиломати), каза пред комисията по транспортна инфраструктура главният архитект на столицата Петър Диков.

След множество жалби на собственици на магазини и на обществени организации в района, се премахва предвидената за строителство обществена тоалетна в участъка на ул. "П. Парчевич".

По думите на архитекта е почти сигурно, че и подземният паркинг между ул. "Солунска" и ул. "Алабин" ще отпадне от предвидените за изграждане съоръжения в пешеходната зона на булеварда. Причината за това са множеството жалби на граждани.

От проекта за обновление се премахват също предвидените кръгови движения при пресичането на пешеходната зона с улиците. Скоростта на автомобилите ще бъде ограничена по друг начин, посочи главният архитект.

Освен тези преработки на проекта, който утре предстои да се одобри от Столичния общински съвет, съветниците дискутираха и бъдещето на трамвайната линия по булеварда.

Петър Диков: Сградите в София са сигурни

Резултатът от стрес теста на сградите в София не ме изненада, нашите сгради са сигурни, проектантите и строителите ни са добри. Това к...

Според становището на "Столичен електротранспорт" тя не трябва да се премахва.
Според другия вариант трамвайното трасе може да се измести на ново трасе по бул. "Ген. М.Д. Скобелев" над подлеза при НДК. Третият вариант е и според решението на Столичния общински съвет - трамваите от бул. "Витоша" да преминават по бул. "Патриарх Евтимий" и от него - по бул. "Христо Ботев".

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com