Протест срещу цените на винетките по "Струма". Борисов го подмина

4662
Протест срещу цените на винетките по "Струма". Борисов го подмина
Снимка: БГНЕС

Протестно автомобилно шествие срещу увеличението на цените на винетките се извършва по магистрала "Струма", предаде "Фокус".

Автомобилите са около 20 на брой, предимно с кюстендилска и благоевградска регистрация и в момента преминават през района на Долна Диканя. Те са съпровождани от 5 полицейски патрулки.

Предстои национален протест срещу цената на винетките

Шофьори от цялата страна се организират през социалните мрежи в национален протест срещу поскъпването на винетките. В областните градов...

Движението през участъка е затруднено, заради ниската скорост, с която се движат протестиращите. На колите им има залепени плакати с надпис „протест срещу цената на винетките.

Премиерът Бойко Борисов и регионалният министър Лиляна Павлова не спряха при протестиращите, които бяха излезли на магистрала "Струма" срещу поскъпването на винетките, предаде БГНЕС. 

Около 13.00 ч. при разклона за Дяково при Дупница се събраха протестиращи от Благоевград, Бобов Дол, Дупница, Радомир и Перник. След разговор с шефа на РПУ Дупница Борислав Динев, който им обясни че протестът им е разрешен за пл. „Свобода” в Дупница, все пак се стигна се до консенсус да излязат на магистралата но в аварийната лента. 

В 13.35 ч. около 50 коли паркираха в аварийната лента в началото на лот 2 след Дупница. Протестиращите знаеха, че премиерът Борисов и Павлова се прибират към столицата след като откриха рехабилитираните участъци от второкласните пътища Разлог - Садово и Юндола – Разлог. 

Протестиращите очакваха премиерът да спре и той или Павлова да им обяснят за винетките. В 13.47 ч. премина кортежът с премиера, който не спря, две минути след него стори същото и Лиляна Павлова.

Национален протест срещу цените на винетките ще има тази неделя в Благоевград

Нов национален протест срещу новите цени на винетните стикери ще се проведе тази неделя в Благоевград, предаде „Фокус”. Не...

Към 13.50 ч. протестиращите тръгнаха по АМ „Струма” в посока разклона на Радомир. Около 60 -70 автомобила се движат с около 50 км в час по дясната лента на в посока София. Прибиращите се към столицата реално имат възможност да изпреварят шествието в крайна лява лента.

Бургас

Пътят от Бургас за кв. „Ветрен” е блокиран от протестното автомобилно шествие срещу увеличението на цените на винетките в Бургас, предаде "Фокус". Автомобилите се движат в крайна дясна и лява пътна лента изключително бавно и след петия километър пътят е блокиран. При възможност, шофьорите да използват обходен маршрут.

Сливен

Около 70 автомобила и над 100 човека се включиха в протеста срещу високите цени на винетките в Сливен, съобщи един от организаторите на протеста Евгени Веснаков. Автошествието започна от паркинга на хипермаркета до Дамарски мост и в момента пътува към Петолъчката. Там автомобилите ще спрат и ще прекратят протеста. Веснаков добави, че няма да се стига до затваряне на движението и задръствания. Протестът ще протече мирно.

На 15 декември пускат новите винетки

На 15 декември ще бъдат пуснати в продажба новите винетки за 2016 година. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустрой...

Екипи на полицията охраняват протестиращите. Сред автомобилите участващи в шествието има и такива от Ямбол, Стара Загора и Нова Загора. На Петолъчката ще има екипи на полицията от Ямбол, Стралджа и Сливен, които ще се грижат за нормалното протичане на протеста. Все още няма яснота дали ще бъде организиран следващ протест срещу високите цени на винетките, добави Веснаков. Освен в Сливен, протести има в близо 30 града в цялата страна.

Благоевград

И в Благоевград граждани се включиха в протеста срещу високите цени на винетките. В протеста участват множество водачи на автомобили и потърпевши от предстоящото увеличение на цените на винетките. Протестът ще протече мирно. Екипи на полицията охраняват протестиращите, като се грижат за нормалното протичане на протестните действия. Все още няма яснота дали ще бъде организиран следващ протест срещу високите цени на винетките. Освен в Благоевград, граждани недоволстват в близо 30 града в цялата страна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com