Протест "Срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя" (ВИДЕО)

2393
Протест "Срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя" (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

Голям протест, озаглавен "Срещу несправянето с рецидивистите и корупцията на пътя", се провежда на кръстовището на булевардите „Черни връх“ и „Арсеналски“. Точно тук снощи загинаха две млади жени при тежка катастрофа, а заподозреният за инцидента Георги Семерджиев избяга и днес беше задържан от полицията.

Какво знаем за тежката катастрофа в София, отнела два живота? (ОБЗОР)

Бойко Рашков: Установена е самоличността на жената, пътувала в джипа на Семерджиев

Установена е жената, за която се предполага, че е била с Георги Семерджиев по време на катастрофата в София вчера, при която загинаха д...

Протестиращите, организирали се чрез Facebook, поискаха да последват оставки и уволнения за тези, които са допуснали този "човек" да се движи безнаказано по обществената пътна мрежа, да се предприемат спешни акции срещу всички останали джигити с десетки нарушения на пътя и да се предвидят по-строги санкции за джигитите, но също така и наказания за представителите на МВР и държавата, които допускат подобни рецидиви.

Хората поставиха цветя на мястото на трагедията и почетоха паметта на загиналите с минута мълчание. Движението в района на тежката катастрофа остана блокирано за няколко часа.

На протеста бе и Диана Русинова – председател на Европейския център за транспортни политики. Тя изказа хипотезата, че е възможно единият от откритите на мястото на трагедията трупове да е изпаднал от автомобил. "Това, което ни кара да мислим така е фактът, че снощи видяхме, че едното тяло се намираше зад нас. По принцип при удар едната жертва наистина е изхвърчала надолу, но не би следвало другата да е паднала, а да се озове и тя някъде нагоре. Насърчаваме МВР да провери тази версия", каза тя.

Заподозрян за тежката катастрофа в София е арестуван на адрес, на който не е регистриран

Георги Семерджиев, който беше обявен за издирване и за който се предполага, че е виновен за тежката катастрофа с две жертви в София, е ...

Според Русинова трябва да се търси национална политика, която да е доста по ефективна към борбата с подобни водачи, които системно нарушават правилата.

Две от момичетата, участващи в протеста, са били на мястото минути след трагедията. Те разказаха пред Actualno.com какво са видели. „Отивахме към метрото, когато беше станала трагедията. Видяхме колите, които бяха размазани, телата също. Бяхме ужасени от това, което виждаме. Полицията все още не беше дошла, след около десетина минути пристигна една патрулка, а след 20 минути дойдоха и останалите полицейски коли и пожарната. Беше нещо ужасно“, разказаха момичетата, които бяха категорични, че са били в шок от видяното.

По-рано днес таксиметрови шофьори блокираха за кратко кръстовището на бул. "Черни връх" и бул. "Арсеналски" в София и надуха клаксони в знак на съпричастност към двете жени, загинали при тежката катастрофа снощи на същото място, както и срещу войната на пътя. Хората наоколо ги аплодираха. Припомняме, че при инцидента пострада и таксиметров шофьор. 

Няма кой да спре опасен шофьор. Такива нарушители са стотици, твърди бивш шеф на КАТ (ВИДЕО)

"Докато не бъде извършена цялата работа по оперативно-издирвателни дейности, всичко което се пуска от МВР е само възможност да бъде осу...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 26 април 2024 г. (петък)

Отиде си мимът и театрален режисьор Александър Илиев

Най-важните новини за деня: 25 април 2024 г.

Градската природа във фокуса на арт конкурс

Българските деца са първи в Европа по консумация на алкохол, цигари и канабис

Д-р Евлоги Станчев: Все още не сме готови да погледнем трезво на отношенията ни с Русия (ВИДЕО)

Kaufland срещу разхищението на храна: Намаленията на компанията спестяват над 11 млн. кг хранителни отпадъци

С колко са се увеличили местата в детските ясли у нас?

Времето утре - 26 април 2024 г.

ВАС върна за ново разглеждане отказът за бежански статут на арабски дисидент

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com