Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Протест в подкрепа на употребата на трева за лични нужди

16 май 2018, 12:44 часа • 1048 прочитания

Най-големият протест в защита на декриминализация на притежанието и отглеждането на трева за лични нужди "Свобода на конопа" ще стане факт в събота, 19 май, от 15:30 часа. Това обявиха на специална пресконференция гражданските организации Liberty 420, "Промена" и "РеСтарт".

Предвиденото шествие ще премине през трите министерства, "отговорни за тежкото положение на над милион български граждани, познаващи ефектите на тревата - министерство на здравеопазването, правосъдието и вътрешните работи", казват Димитър Карагегов и Юлиян Караджов, които са част от организаторите.

Организаторите са категорични, че "не можем да обявяваме 60-80% от младото ни население за наркомани и престъпници, а се нуждаем от преосмислянето, което настъпи още преди години в Западна Европа". "Ако не променим това, рискуваме около 20% от населението на страната да живее в страх от затвор. По този начин значително се повишава обществения и социален риск за тях, защото използват все по-рискови субстанции, които въпреки, че са много опасни, са трудно контролирани от МВР", дават още един аргумент организациите Liberty 420, "Промена" и "РеСтарт".

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес