Психолог: След време, към този период от човешката история ще поглеждаме със срам

21437
Психолог: След време, към този период от човешката история ще поглеждаме със срам
Снимка: Личен архив във Фейсбук

"Динамиката на политическата и обществената сцена в национален и глобален мащаб е толкова завладяна от невротичност и всякакви психопатологии, че дори не ми се коментират. Вече толкова много неща изписах откак започна тази лудост, че вече няма много смисъл да говоря. Който е прогледнал - прогледнал е. Останалите ако още не им е просветнало - няма и да се случи, дори истината да ги удари с юмрук в носа. Кой захлупен от страх, кой гонещ социална желателност, кой тотално зомбиран и с парализиран мозък.

Едно обаче знам със сигурност - след време, към този период от човешката история ще поглеждаме със срам", пише психологът Мартина Иванова във Фейсбук.

Половината от хората по света са с нарушен сън заради пандемията

Половината човечество е с нарушен поради пандемията сън. Повече от 6 на всеки 10 души по света страдат от лош сън по време на COVID пан...

"Както си коментирахме със скъпа приятелка - в онези години, селищата и хората в непосредствено съседство с кон,-цлагерите, до последно са стискали очи в доброволна тъпота и слепота, отказвайки да повярват в очевидните факти: Да, точно такива са лагерите, Да, точно такива неща се случват в тях.

Колкото и да звучи чудовищно, невероятно, непоносимо за осмисляне. След като ужасът е приключил, са ги водили да видят с очите си... и са припадали, повръщали и са губили ума и дума при неоспоримите доказателства пред очите им.

Та ако онова е бил един от най-срамните епизоди в човешката история, то настоящият е вторият по сила такъв. А може би вече дори се бори за първенство.

Всички онези, които в момента стискат очи, не желаят дори да помислят, камо ли да погледнат истината в очите, заглушават истината и неудобните, некрасиви факти, ще платят жестока цена. Или ще получат абсолютната свобода да пътешестват (по този или онзи свят), или ако оцелеят без увреди, ще трябва да се справят с моралната отговорност, че са били доброволни слепи и бездейни съучастници в престъпление срещу човечеството. Особено най-запалените дейци - политици, медицински работници, журналисти и всякакви инфлуенсъри, влияещи на общественото мнение и поведение.

В пандемията: Бил Гейтс, Марк Зукърбъг, Илон Мъск, Джеф Безос и доста други богатеят

Много американски милиардери са увеличили значително богатството си през последните 17 месеца, въпреки пандемията от коронавирус, която...

В предстоящите още по-трудни години, ще се наложи да работим по-усилено от всякога върху вътрешния си свят, да изчистваме стари емоционални рани, да премоделираме нагласите, поведението, ценностите си. Да вземаме бързо решения за промени във всички аспекти на живота ни. И да стоим будни, с ясно съзнание и обострени фини сетива, за да различаваме събитията на външната театрална сцена и да вземаме адекватни решения за личния си свят.

Силата на разгръщането на духа и на човешкото съзнание е огромна и на фона на тази заплаха, тъмните сили владеещи човечеството от векове, предприемат отчаяни действия за да върнат силата и контрола си. Титаничен сблъсък, насред който повече от всякога е нужно да укрепваме вътрешната си сила, и в нея да вземаме решения за външния свят.

Ако търсите опора и насоки - търсете ги в Духа, силата на ясното съзнание и в смисъла да създавате нещо смислено и носещо стойност на вас и на цялото. Търсете се и се събирайте с единомислещи, със сродни по дух хора. Забравете илюзията, че сте малки и незначителни. Всеки един поотделно е значим, а заедно сме сила. Ще преминем и през това."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Румен Радев пожела на Великден духовно пробуждане и единение на целия народ

Кой има имен ден днес, 5 май, 2024 г. Честито!

Най-важните новини за деня: 4 май, 2024 година

Прогноза за времето - 5 май 2024 г. (неделя)

Жълт код за валежи в осем области

Румен Радев ще участва в тържествения водосвет на бойните знамена

Условията за туризъм в планините са лоши

Коментар №3 на седмицата: Да обичаш на инат: Защо Сърбия остава вярна на Путин

Коментар №2 на седмицата: Санкциониран си по "Магнитски"? Ставаш за водач на листа

Срутване на скали затвори Кресненското дефиле

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com