Пътна полиция с акция за 15 септември: Полицаи на родителски срещи

3138
Пътна полиция с акция за 15 септември: Полицаи на родителски срещи
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Правим срещи с представителите на регионалните управления на образованието и на училищните ръководства за осигуряване на безопасността на 15-ти септември. Това съобщи Мария Ботева от "Пътна полиция" по време на брифинг пред журналисти, предаде репортер на Агенция "Фокус".

"Традиционно от първи септември "Пътна полиция" организира акцията „Децата тръгват на училище, да ги пазим на пътя“. В тази връзка това, което основно е било приоритет в нашите задължения през дните от 1-ви до 14-ти септември е да направим срещи с представителите на регионалните управления на образованието, на училищните ръководства и ръководствата на детските градини, за да планираме нашите действия, както за 15-ти септември – откриването на учебната градина и осигуряването на безопасността на детските градини и училищата, когато ще има и тържества, разбира се, при спазване на мерките срещу COVID-19. В допълнение искам да отбележа, че нашите действия започнаха по-рано, за да може в районите на всички детски градини и училищата да се провери състоянието на пътните знаци и маркировка. Съответно да се дадат предписания на собствениците на пътищата. Да се освежат пешеходните пътеки или да се изградят нови, там, където е според пътните полицаи има нужда се изградят нови", каза тя.

КАТ започва акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

В първия учебен ден Пътна полиция започва традиционната акция „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“. Това съобщ...

"Продължава в момента провеждането на срещи между представители на Пътна полиция и регионалното управление на образованието, както и училищното и на детските градини ръководство, за да се планира беседи с ученици", добави Ботева.

"В нашите цели е участието на пътни полицаи в родителски срещи, защото голяма част от родителите сами по себе си не спазват винаги правилата за  движение, дават пример на своите деца и ние искаме да обърнем това в положителен знак", каза още тя.

"Особен акцент поставяме в седмицата от 16-ти до 22-ри септември. Тази седмица е определена като седмица за безопасност на децата на пътя и ние избираме един ден, който да е ден на детската пътна безопасност. Правим това, защото особено в седмицата 16-22 септември Пътна полиция подкрепя Европейската седмица на мобилността, а България като пълноправен член на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOl, се присъединява към инициативата за ден без загинали на пътя", обясни Ботева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Никола Стоянов за руската историография: Кражбата на история и култура е най-страшната кражба

ДАНС не пусна ливанец в България

Клиентите на Kaufland набират средства за DMS кампании за лечение

Още поне 5 години ще ползваме "Български пощи"

МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

Времето утре - 20 април 2024 г.

Лобита, предизборни пари и украински помощи: Кой поиска смяната на министър Кирил Вътев?

МВР готви покупка на 980 автомобила и 440 мотора

В Пампорово отчетоха минусови температури

"Луковитският тенекеджия": Агресивен щъркел пак атакува коли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com