Р. Петков: Строежът на АМ "Хемус" е от изключително значение за Североизточна България

15766
Р. Петков: Строежът на АМ "Хемус" е от изключително значение за Североизточна България
Снимка: АБВ

Изграждането на автомагистрала „Хемус” е от изключително значение за развитието на Шумен и на Североизточна България. Коментарът направи водачът на листата на АБВ в Шуменски регион Румен Петков на среща със симпатизанти в Смядово, информира "Фокус".

Правителството на ГЕРБ е формирало и реализирало политика, която е била изцяло в ущърб на Северна България, в това число и на Североизточна България, обясни бившият вътрешен министър.

Кабинетът отпусна пари за магистралите "Хемус" и Марица"

Беше прието постановление, с което бяха отпуснати допълнителни средства по бюджета на Министерство на регионалното развитие и благоустр...

Той каза, че е имал много срещи с много млади хора и с представители на бизнеса, които с болка са споделили, че когато имат необходимост да пътуват до София на работно посещение, ползват автомагистрала „Тракия”.

„Това е губене на време, средства и ресурс. Държавата инвестира прекалено много в инфраструктурата на Южна България, за да остави инфраструктурата на Северна България в това положение. Тази инфраструктура предполага липсата на инвеститорски интерес, поставя бариера пред инвеститорите – български и чужди, да инвестират, да създават инвестиционен климат и работни места. Трябва да създадем условия, в които да се реализират инвестиции, които да имат перспектива за възвръщаемост, но преди всичко перспектива в социалната сфера и като заетост, и като доходи”, подчерта Румен Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com