Район "Триадица" проверява инцидента с убитото от ток момче

3760
Район "Триадица" проверява инцидента с убитото от ток момче
Снимка: БГНЕС

Район "Триадица" проверява инцидента с убитото от ток момче. Районният кмет Димитър Божилов сформира работна група от експерти, която извърши оглед на мястото на инцидента и сне снимков материал, като данните от тази проверка ще бъдат предоставени на разследващите органи. Това съобщиха от районната администрация.

Проверката е потвърдила, че в шахтата, която е в близост до светофарната уредба на мястото на инцидента, са изведени подземно два електропреносни кабела. Те са поставени надземно в близост до шахтата и са прокарани по тръбно-решетъчно ограждение и уличен стълб до два частни търговски обекта. Първиятот тях, разположен на общинска територия и свързан с единия от двата кабела, не функционира и няма схема за поставяне. Вторият търговски обект, свързан с оголения кабел, който най-вероятно е причинил токовия удар, е разположен на територията на двора на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД.

СГП разследва смъртта на 16-годишното момче, убито от ток в столицата

Софийската градска прокуратура разследва смъртта на 16 - годишното момче, което беше убито от ток, протичащ през улична шахта на столич...

"Този обект не е функционирал към момента на проверката, извършена днес, 15.02.2021г. Съгласно наличните данни в районната администрация, този обект се стопанисва от търговско дружество „Дениа 2016“ ЕООД, регистрирано в търговските регистри на общината като функциониращ обект от 2016г. Обектът се експлоатира в двора на болничното заведение въз основа на договорни правоотношения, сключени между дружеството и болницата през 2016 г.", се посочва в прессъобщението.

По отношение на този обект е водена преписка за узаконяване, но и за премахване. И двете са приключили с изискване за информация от областна управа и болничното заведение, заявено от районната администрация през м. май, 2019г., по което до днешна дата няма отговор.

"По първоначални данни, четири от петте търговски обекти в района на инцидента са били захранени с електричество от захранващ кабел, прокаран под бул. „Акад. Иван Гешов“ и след булеварда - чрез въздушно прокарване, съобразено с предписанията на електроразпределителното дружество, по светофарен стълб, който днес не е наличен. Проверката показва, че при премахването на този стълб през 2018г. е била извършена и манипулация на кабелите към търговските обекти, прокарани по настоящото трасе", твърдят експертите от район "Триадица".

Районната администрация е изпратила писма до Софийска градска прокуратура, електроразпределителното дружество, МБАЛ „Св. Иван Рилски“ ЕАД, министъра на здравеопазването, областната управа на гр. София, СДВР, „Улично осветление“ ЕАД и дирекция „Управление и анализ на трафика“ към Столична община с молба за съдействие и предоставяне на информация, която да послужи на разследващите органи за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до фаталния инцидент.

УМБАЛ„Св. Иван Рилски“ изпрати доклад до министър Ангелов за инцидента с починалото дете

Във връзка с трагичния инцидент с починалото на 14.02.2021 г. дете в близост до сградата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“, не раз...

В съобщението се посочва още, че район „Триадица“ изказва дълбоките си съболезнования на близките на 16-годишното момче. "Трагичният инцидент ни разтърси не само като служители, но и като хора, и като родители. Считаме, че истината за случилото се не бива да остане неразкрита, нито отговорните лица-ненаказани", пишат още от районната администрация.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Жълт код за проливни валежи и гръмотевици

Синдикатите излизат на протест пред Министерски съвет

Прогноза за времето - 25 април 2024 г. (четвъртък)

Най-важните новини за деня: 24 април 2024 г.

Колко пари ни трябват, за да живеем нормално: Actualno.com събра вашите мнения (ВИДЕО)

Георги Папакочев: Включен е целият арсенал на руската пропаганда (ВИДЕО)

В грижата за децата: Държавата отлепи от “среден 3“

Времето утре - 25 април 2024 г.

От Сливенската епархия искат църковен съд за двама свещеници

Здравното министерство не знае колко хора в България са си сменили пола

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com