Районната прокуратура се зае с инцидента с международния влак

4491
Районната прокуратура се зае с инцидента с международния влак
Снимка: БГНЕС

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство за произшествието с международния влак София-Истанбул на гара Пловдив, станал снощи, предава  БГНЕС от града.

След инцидента, със счупен нос и гръдно-коремна травма жена от Димитровград е настанена за лечение в УМБАЛ "Св. Георги" в Пловдив. Тя е най-тежко пострадалата при инцидента. Медицинска помощ е оказана общо на девет пострадали, осем от тях са чужденци и са освободени за домашно лечение. Сред тях има португалец, испанец, германец и румънци. Има и дете.

Влакът Видин-София принудително спря край гара Медковец

Бърз влак от Видин за София принудително спря в района на гара Медковец, сигнализираха пътници, които повече от час чакаха да продължат...

Досъдебното производство се води срещу неизвестен извършител, а престъплението е нарушаване на правилата при управление на подвижен железопътен състав с причиняване по непредпазливост на телесна повреда на едно или повече лица.

В 22 часа снощи е получено съобщение, че при управление на подвижен железопътен състав – влакова композиция, са нарушени правилата за движение при прикачване на вагон, който пътува с пътници от България за Турция. Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив са проведени два огледа на местопроизшествието, извършен е следствен експеримент, разпитани са свидетели. Продължават активните процесуално-следствени действия по установяване механизма на деянието и авторството.

БГНЕС припомня, че неотдавна бяха уволнени четирима ръководители на БДЖ на гара Пловдив. След напрежение в колектива, единият от тях бе върнат на работа. Железничарите се оплакваха от прекалено голям обем работа, ниски заплати и лоши условия на труда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com