Разходка и срещи на женския пазар за Деня на София

1635
Разходка и срещи на женския пазар за Деня на София
Снимка: АРС

За Деня на София – 17 септември, Столична община и партньорите й са приготвили много и разнообразни събития за гражданите и гостите: от дни на отворените врати в музеи и галерии до концерти, изложби, детски празници, кино и театър. Можете да разгледате програмата тук: https://www.sofia.bg/en/-/praznicni-s-bitia-za-dena-na-sofia

Тази година част от официалната програма е и разходката "Food and Spices Walking Tour“, която ще се проведе два пъти – на български и на английски език. Това е чудесна възможност за пътешествие на сетивата за всички местни хора, както и за пътешествениците, решили да посетят София. По време на разходката в района на Женски пазар участниците влизат в света на подправките и арабската храна – респективно култура, докато слушат интересните истории на собствениците на няколко магазинчета, пекарни и ресторанти. По този начин всеки, който се включи, има възможност за диалог и общуване с продавачите, пекарите и готвачите от Близкия изток.

Организиратор е Meeting Points с финансова подкрепа на Върховния Комисарият на бежанците на ООН и съдействието на Бюрото за информация и услуги за граждани на трети страни.

Можете да видите началните часове и да заявите участие тук (местата са ограничени):

на английски език;

на български език.

Бюрото за информация и услуги за граждани на трети страни е създадено с финансовата подкрепа на проекта „Свързване“ на ЕК.

Многонационалният проект „СВЪРЗВАНЕ - Инициатива за интеграция чрез свързване на градовете“ (CONNECTION) е съфинансиран от Фонд „Убежище, миграция и интеграция“ на ЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com