Разрешават нощния риболов през лятото

20693
Разрешават нощния риболов през лятото

Изпълнителния директор на държавната агенция, която провежда държавната политика в сферата на риболова д-р Драгомир Господинов, зам.-директора д-р Кирил Делев, експерти и представители на клубове по спортен риболов и риболовни сдружения одобриха пилотен проект за разрешаване на нощен риболов. Това съобщиха от ведомството и уточниха, че става дума за 6 вътрешни водоема в страната и в определени участъци от река Дунав.

Предложението е за периода от 1 юни до 30 ноември 2013 г., включително да е разрешен нощния риболов в 3 водоема в Северна България /яз. Огоста, яз. Ал. Стамболийски и яз. Тича/ и 3 водоема в Южна България /яз. Искър, яз. Пясъчник и яз. Жребчево/, като и в осветените части на градовете - Силистра, Русе, Свищов, Видин, Оряхово, Никопол и Лом, предаде БЛИЦ.

ЕК иска да намали квотата за калкан в Черно море

Европейската комисия публикува официалното си предложение за квотите за улов на риба в Черно море през 2013 година. Предложението каса...

Предстои експертите на ИАРА да изготвят предложение за заповед, която да се внесе за одобрение от страна на Министерство на земеделието и храните, за да може да влезе в сила експерименталния проект за извършване на нощен риболов.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com