Рехав протест срещу биячите на Енимехмедов

14544

Протестът срещу делегатите, които пребиха Октай Енимехмедов, се оказа рехав. Той се проведе в 4 града на страната - София, Варна, Бургас и Пловдив, предаде Стандарт нюз.

Пред сградата на Народното събрание в София се събраха само няколко човека, въпреки че желание за участие в интернет заявиха 13 000 души.

Около трийсетина души се събраха пред сградата на Народното събрание с искането да бъдат съдени делегатите, които ритаха и удряха Октай Енимехмедов, насочил газов пистолет в лицето на Ахмед Доган на 19 януари по време на конференция на ДПС. Протестиращите бяха категорични, че протестът не е в подкрепа на Октай – те искат да има съд за тези, които са го пребили.

На мълчаливия им протест дойдоха и "обичайни протестиращи", които участват в почти всяка подобна акция. Организаторите обаче обясниха на тези хора, че днешният протест е мълчалив и не е в подкрепа или против когото и да било, а за това законите да се прилага еднакво за всички и да няма двоен стандарт. Така бяха изолирани и хората на Боян Расате, които подкрепят Окрай Енимехмедов, тъй като идеята на протестната акция била съвсем друга.

Защитниците на Октай излизат на протест срещу делегатите биячи

Протестът "Съд за "делегатите", пребили Октай Енимехмедов" ще се състои днес в София, Варна, Бургас и Пловдив, съобщиха организаторит...

В понеделник организаторите на протеста смятат да внесат "сигнал" до главния прокурор Сотир Цацаров, написан от юристи, който настоява за съответното наказание над делегатите.

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com