Ремонт блокира "Цариградско шосе" от 27-и март до септември

20397
Ремонт блокира "Цариградско шосе" от 27-и март до септември
Снимка: БГНЕС

Ремонт на столичния булевард "Цариградско шосе" ще създаде големи трудности в придвижването по една от основните артерии в града. Неудобството ще започне от 27-и март и ще продължи до септември. През това време ще бъде ремонтирана отсечката от надлеза при булевард "Г. М. Димитров" до надлеза при булевард "Александър Малинов". Докато трае работата по трасето движението ще бъде пренасочено в едното платно. Това съобщи столичният заместник-кмет по транспорт и транспортни комуникации Любомир Христов. Предстои премахване на мантинелата. От 1 април пък започва работата по едното платно. Ремонтът на бул. "Цариградско шосе" ще приключи през септември. Проектът е на стойност 10 милиона лева, а отсечката, която ще бъде ремонтирана сега - между двата надлеза - ще струва малко над 4 милиона лева.

"Няма да има цялостно спиране на движението по "Цариградско шосе" по време на всички ремонти до септември, обясни Любомир Христов. - Предвиждаме по-скоро стесняване на броя на активните ленти, които ще бъдат използвани с прехвърляне на движението от едната половина на булеварда в другата, докато текат строителните дейности. Ремонтът е част от програмата за тази година, която е одобрена от общинския съвет, и която ние поетапно стартираме с различни обекти в рамките на края на март и април. Булевард "Цариградско шосе" е един етап, който тази година ще бъде ремонтиран основно между моста на 4-и километър и съоръжението, което е на булевард "Александър Малинов" на разклона за Аерогара София, както и целият участък, разположен между тези две пътни съоръжения. Реконструкцията предвижда цялостен ремонт на двата моста, преасфалтиране на локалите и на главните пътни платна на булевард "Цариградско шосе", реконструкция и ремонт на пешеходните зони и тези участъци, както и два подлеза - този при Орлов мост, чийто ремонт вече приключва, и ремонт на подлеза на Окръжна болница и автомобилния тунел, който минава под "Цариградско шосе" в зоната на магазин "Мосю Бриколаж".

97 дни търпение искат от софиянци за ремонта по бул. "България"

Ремонтът на трамвайното трасе по основния столичен булевард "България" ще приключи до 2,5 месеца. Това обеща на софиянци и гости на гра...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com