Роженската обсерватория: Засега нямаме неизплатени задължения, но краят на годината не вещае нищо добро

2223
Роженската обсерватория: Засега нямаме неизплатени задължения, но краят на годината не вещае нищо добро

Националната астрономическа обсерватория няма неизплатени задължения към този момент, но края на годината не вещае нищо добро. Това каза директорът на институцията Никола Петров.

Той добави, че се надява това, което се случи през 2015 година, няма да се повтори и през тази година. „Имаме проблем, но се надяваме с последващите разговори с тези, от които зависи, той да бъде решен. Имаме също инициатива с Областната управа в Смолян да направим нещо съвместно, което, разбира се, не може да разреши всички наши проблеми, но това се случва за първи път и е един добър белег, че ще се случи нещо добро”, заяви директорът на обсерваторията, предаде Фокус.

Дават 81 000 лв. на обсерваториите и планетариуми към МОН

Правителството одобри промяна в решението си от 2015 г., с което са приети стандарти за делегираните от държавата дейности с натурални ...

„Ясни са ми проблемите на Роженската обсерватория, аз съм астроном по професия и в продължение на пет години всеки месец бях там, за да подготвям дисертация”, заяви във връзка с състоянието на НАО „Рожен” Алексей Стоев, директор на Филиала на Института за космически изследвания и технологии в Стара Загора към БАН. „Докато нашето правителство не разбере, че без астрономия хората стават лесна плячка на различни суеверия и атавизми, идващи от древността, нищо добро няма да се случи в нашата мила родина, но лека полека нещата се случват и аз си мисля, че не само астрономията, но и много други неща ще имат бъдеще в България”, категоричен е Стоев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com