Розопроизводителите поискаха премахване на еднодневните трудови договори

1154
Розопроизводителите поискаха премахване на еднодневните трудови договори
Снимка: Kazanlak.com

Лидерът на БСП Корнелия Нинова, народни представители от БСП се срещнаха в сградата на Народното събрание с Цветомира Пановска, която представи позиция на розопроизводителите в България, съобщиха от пресцентъра на областната структура на партията.

Според земеделския производител приетите в средата на миналата година от законотворците еднодневни трудови договори затрудняват тяхната работа.

Министър Десислава Танева: Производителите на маслодайна роза ще получат по 100 лв. на декар допълнителна подкрепа

За първи път от тази година в новия програмен период производителите на традиционните български сортове маслодайна роза ще получат допъ...

По време на кампания за събиране на розов цвят наемаме на ден по 200 човека. За всеки трябва да изпишем стотици документи, за да бъдем изрядни пред закона. Плащаме осигуровки предварително, а понякога работниците дори не идват на работа.“ Пановска настоя решението на народните представители да бъде преразгледано и този тип договори да бъдат премахнати.

„Ние бяхме против въвеждане на еднодневни трудови възнаграждения“, категоричен беше зам.-председателят на социалната комисия и депутат от БСП Георги Гьоков. Той напомни, че още тогава е споделил, че по този начин ще бъдат отнети трудови права, тъй като договорите за един ден няма да се водят като трудов стаж.

Още тогава предупредих, че това ще доведе до административна тежест и бюрокрация“, каза още социалистът. Той добави, че е имало решение мярката да бъде анализирана в края на 2015 година и след това да се прецени, дали да продължи от януари 2016 г.

„Бившият социален министър Ивайло Калфин не го изготви, въпреки многократното напомняне от наша страна“, каза Гьоков. Депутатът заяви на срещата с Пановска, че поема инициативата въпросът с еднодневните трудови договори да бъде преразгледан.

Най-добрата розова реколта от години насам

Розоберът приключи.  В края му производители и специалисти от Розовата долина отчитат най-добрата реколта от години насам, предаде Нова...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com